La Paella RusaTota empastrà

Elecciones Municipales 2011

Castelló, la perla del nord

Què poc es parla de Castelló en este món! Quina poca vergonya. Si sempre són el germà pobret, eixos d’allà dalt als que ningú fa cas… Però vaja, els orelluts també tenen aquella frase de “per baix del Millars és tot Àfrica”, que tampoc expressaria una gran estima cap als territoris que van de Vila-real cap al sud. Manca de vertebració territorial, diuen que és. Però per això tenim a La Paella Russa!

La intenció d’aquest article és posar un poc de llum electoral sobre la capital de la Plana de cara a la gran cita de diumenge. Com està la cosa a Castelló? El PP perdrà la majoria absoluta? Com aguantarà el tiró el PSOE? I el Bloc, pot viure sense Iniciativa?

La situació de partida és a priori precària pels populars: tenen un avantatge d’un regidor per sobre de la majoria absoluta. Ai ai, que en 2007 els va vindre d’un pèl. I com que el número tres de la llista del PP era don Carlos Fabra per el detall eixe que diu que per a ser president de la Diputació cal ser regidor, la cosa anava justa, perquè l’home amb més imputacions de la política valenciana (una potència mundial en la matèria) no té massa afició d’assistir als plens com els mortals i votar coses, veges tu què plebeu. Per tant, els dies de votacions importants la grip estava prohibida a la bancada popular perquè si fallava un regidor despistat la cosa es podia posar molt lletja, que a ningú li agrada tocar per telèfon al jefe per dir-li que ha d’anar a treballar.

L’alcalde, Alberto Fabra (que, cal remarcar, no és familiar de Don Carlos), és una persona en un carisma justet. Clar, comparat amb l’anterior, el company de files José Luis Gimeno, pareix que tinga la dialèctica d’Obama. En fi, que (A.) Fabra no enamora, però tampoc molesta, és el que té no parlar massa. I la cosa és que figura a les travesses per substituir hipotèticament a Francisco Camps si és que algú el pot apartar del Palau de la Generalitat. Alberto Fabra de Molt Honorable? La política valenciana, qui t’ha parit que t’entenga.

A. Fabra, posant la cara més expressiva que té

La gestió popular a Castelló ve a ser com la valenciana en general: “ande o no ande caballo grande”. Promeses grandiloqüents sense acabar de materialitzar-se, entitats públiques fictícies que xuclen diners públics a mansalva (per cert Gimeno, si ens llegeixes, què fas de director de la Ciudad de las Lenguas? Podem fiscalitzar el teu sou milionari?), atur rècord i, això sí, circumval·lacions en rotondes per tot arreu, que agraeix el sofert conductor. Els Fons de Cohesió, que donen per molt.

El cap de l’oposició, Juan María Calles, és el que diríem un pocgraciós. Insuls i invisible. Molta gent creu que l’han tret de la nevera per la campanya, però no, ha segut portaveu socialista a l’Ajuntament. I amb ell han estat onze companys i companyes més, segons figura a la llibreta d’actes municipal. Si algú de Castelló ho llegeix sorprés: LPR s’ha documentat fefaentment i sí, hi havia dotze regidors socialistes. Que què han fet en quatre anys? Això és massa feina per saber-ho, millor fem un self-service de cerca al Google.

Calles, fent coses a l'Ajuntament com mostrar un full a la premsa

En tot cas, la llista local del PSOE, oh sorpresa!, ha tingut greus problemes per confeccionar-se i aprovar-se. El resultat és que alguns dels millors regidors de la bancada socialista han de canviar d’ocupació. Un paral·lelisme més en la política valenciana, qui t’ha parit etc, etc. Per tant, hi ha molts militants i entorn prou desmotivats, per no dir enfadats, que sumats al “gran” moment que viu la marca PSOE en general no auguren els millors resultats per Calles i els seus.

La tercera via castellonenca és només el Bloc, després de la desaparició consistorial d’EU i les seues nul·les ganes de tornar. Tercera via un poc raquítica, que té només un regidor enfront els 14 populars i els 12 (que sí, que és de veres) del PSOE. I sí, diem el Bloc i no Compromís, perquè a Castelló ciutat, com a moltes altres localitats de les comarques del nord, nacionalistes i ecosocialistes no han pactat. De fet, la relació es podria definir de tensa, per no dir hostil. Tot i això, es van engegar negociacions amb la bona voluntat d’alguns elements d’ambdues bandes segons li consta al cronista, però van durar menys que un got de vi al Mesó en Magdalena (comparació de consum intern del públic castellonenc).

El candidat nacionalista, Enric Nomdedéu, es pot considerar un poc díscol dins el Bloc. Va ser obertament contrari a la coalició amb EU fa quatre anys, generant molta tensió interna, però ara almenys s’ha mostrat disciplinat i no ha bramat contra el nou Compromís, per tranquil·litat de Morera i els seus. Si Fabra i Calles són més bé discrets, Nomdedéu és tot el contrari: li encanta estar ben present a la palestra, és hiperactiu als plens municipals i, sobretot, guanyaria qualsevol concurs internacional de persones actives a Facebook. Qualsevol dia l’elector castellonenc pot saber què esmorza, a quina hora porta la filla a l’escoleta, com li va el seu règim per aprimar-se (és de complexió, diguem-ne, corpulenta) quin dels queixals li fa mal i també les propostes que presenta al ple, que no tot és oci en esta vida. Unes quinze o vint entrades al dia, quasi res. I té la costum de respondre i interactuar. Vaja, que fa tabaco la Blackberry l’amic.

Nomdedéu, en un dels pocs moments que no està actualitzant el Facebook

Nomdedéu intenta aprofitar que els seus rivals són paradets com un estaquirot per calçar-los a la mínima que pot, com es va comprovar al debat (?) de Canal Nou. Però clar, ser-ne un enmig de les dues grans maquinàries populars i socialistes, per molt que sobreactues, doncs no és fàcil. I ser del Bloc tampoc és de gran ajuda. Tot i això, les perspectives dels nacionalistes són de sumar gent al grup municipal.

L’escenari més previsible és una reedició de la majoria absoluta del PP, potser sumant algun regidor més a costa d’uns socialistes que quedarien molt castigats, donat que també cedirien llocs a l’Ajuntament al Bloc. Ara, això és el que diuen les enquestes internes populars, que ves tu i fia’t. Una previsió 15-10-2, donen. El PSOE afirma tindre enquestes on el Bloc resta un regidor al PP i els trenca la majoria absoluta, amb la mateixa fiabilitat. Perquè tant PP com PSOE filtren i comenten al bar estes enquestes i bé, això pel cronista no és massa fiable. Cronista que, per cert, no descarta coses rares als resultats finals. Que en Castelló la gent és molt seua!

Etiquetas , , ,

Compartir

Artículos relacionados

35 thoughts on “Castelló, la perla del nord

  1. Fernando

    Veig complicat que el PP pergue la majoria absoluta. Ara bé, em costa més encara de creure que el BLOC millore, pensant més en el cor que en el cap, podrie ser que EU i Compromís foren els que més milloraren, hi ha molta gent que està farta de la història de sempre.

    Contestar
    • El Bajoqueta

      Fernando, justament el Bloc és Compromís a Castelló, es presenta per separat d’Iniciativa però ostenta la «marca»… i a l’Ajuntament EU seria una sorpresa que entrara perquè fa anys que estan fora de la vida política de la ciutat. Ara, si el PSOE els transvasa molts vots, tot pot ser.

      Contestar
    • Castellonenc

      Que si, que ja tocava,ara és l’hora del BLOC, entre tots aconseguirem que entre el BLOC amb més força a l’ajuntament de Castelló, hem d’aconseguir que l’ajuntament no siga un lloc avorrit bipartidista PP-PSOE , amb Nomdedéu i el BLOC tot serà millor.

      Contestar
  2. Juan

    un anàlisi molt correcte encara que un poc curt.
    Per cert, per què no fer el mateix pero a nivell provincial? vull dir un anàlisi de com es presenten les eleccions autonòmiques per la província de Castelló, amb Fabra, Pañella i el del PSOE (que de tant desconegut que es no sé ni com es diu).
    Gràcies

    Contestar
    • El Bajoqueta Post author

      Ah, això mereixeria un altre post a banda, tens tota la raó! A grans trets:

      El cap de llista autonòmic del PSOE és Francisco Toledo, exrector de la Universitat Jaume I i parella de Cristina la de Amistades Peligrosas (crònica rosa de regal). A la Diputació presenten a Colomer, que encara està sagnant de la pallissa que li va pegar Alarte quan va intentar fer-se valer com a líder provincial en l’elaboració de les llistes. De fet la llista és la conseqüència de les ganes que li té Alarte a Colomer, i així els hi anirà.

      El PP presenta a Alberto Fabra, el mateix que a la ciutat, i canvia a Don Carlos per Javier Moliner, vicealcalde de Castelló, per presidir la Diputació provincial, que el capo es retira de la política. Arrassaran en la gorra i encara que presentaren a un sofà. Alberto Fabra, que ja és diputat, ha presentat els últims quatre anys la «friolera» d’UNA proposta a les Corts. Hiperactiu, vaja.

      Compromís (ací sí, Bloc i Iniciativa junts) presenten una candidatura prou fluixa, amb Josep Maria Pañella de cap de llista. Pañella ha estat diputat ja i diuen les males llengües que no el volen ni al seu poble, Torreblanca, d’on va ser alcalde. A canvi, ofereix molta activitat parlamentària al sarró. El número 2 i primer d’Iniciativa és Carles Mulet, un tio estrany que és regidor de Cabanes i que es passa la vida gesticulant i rajant del PP (i del Bloc, siga dit de pas) sense oferir massa a canvi.

      A nivell provincial la història diu que el nacionalisme sempre obté millors resultats que EU, però normalment s’ha donat la paradoxa que els comunistes han entrat i el Bloc no per allò del 5% autonòmic. EU repeteix de cap de llista de les passades eleccions amb Compromís 1.0, Marina Albiol, una xica jove (la mateixa edat que Mireia Mollà però no tant… ehem) que se la coneixia com «la xiqueta de la palestina» per la seua afició a portar esta prenda. Almenys, Albiol ha segut l’única diputada d’EU que ha dit algo esta legislatura i ha buscat presència pública, al contrari que Marga «Anonymous» Sanz. Per tant, com Pañella, prou activitat parlamentària.

      I bé, a grans trets seria això. Els transvasaments poden ser com a nivell autonòmic: el PP baixant de total però no de percentatge, el PSOE a la deriva i EU i Compromís arreplegant les sobres. Compromís, si continua la tendència, superarà EU però potser Pañella no és diputat perquè no arriben al 5% al País Valencià. Si entren, potser en van dos de Castelló a les Corts. En canvi, Albiol té quasi assegurada la butaca.

      Contestar
      • Juan

        Wow, magnífic resum, clar i concret. Ara ja sé qui va per Castelló pel PSOE, i has fet una molt bona radiografia de la situació del PP.
        En quan a EU i COMPROMÍS, tens raó lamentablement. Els toca repartir-se les sobres que deixen pel camí uns i altres…

        Mulet com dius es un tio extrany a més no poder amb poca capacitat de discurs i dedicant-se sempre a la crítica destructiva. No sé com l’han posat de 2!
        I el que dius de Pañella crec que no es cert. Com a polític és molt bon orador, molt proper amb la gent (molt més que per exemple Mònica Oltra!) i al seu poble crec (crec, eh? ) que estan encantats en ell.

        Per cert, compte amb la 3 de Compromís, Marta Escudero. Un molt bon descobriment per al Bloc, crec que farà que parlar. Amb un estil totalment diferent al que és habitual en política, amb les idees clares i els peus a terra.

        Gràcies de nou pel vostre anàlisi

        Juan

        Contestar
        • tirant

          A Mulet l’han posat de 2, perquè eixa posició havia de ser per a algú d’Iniciativa. I Iniciativa, no ens enganyem, són els que són, quatre gats. A les altres dues províncies no ho sé, però a Castelló són ben pocs. Mulet és totalment monotema: Fabra, Fabra i Fabra. Espere que no arribe a les Corts. Quina peresa haver d’aguantar-lo també a València.

          Contestar
      • El fava

        És curiós el tema aquest de la comparança Albiol-Mollà. Jo és que fa 4 anys era molt albiolista… És ben cert però que, ara per ara, ha cuallat millor l’altra. Elx Power!

        Contestar
        • Senyor Garrofó

          Molt d’acord (si està permès intervindre i deixant clar que admeten que les xiques comencen a posar notas en el galardó George Clooney de la política valenciana).

          Contestar
          • Senyor Garrofó

            Per exemple, alguna lectora ens pot dir què té Calles, si és sexy?

        • Socarraet

          A Pañella jo m’imagine que algo si que el voldràn quan el Bloc arreplega tants vots al seu poble natal, les xifres estan a internet només cal fer recerca. A les últimes eleccions a Corts un 20,1% del cens va donar el seu vot al Compromís de l’època i a les locals un 24,1% al Bloc, per a que no vinga ningú a dir que eixos vots són d’EU, que mai ha existit a eixe poble.

          Contestar
      • Cesc

        Una llista , la de Compromís a nivell autonòmic molt fluixeta, amb Pañella que no el volen ni al seu poble i Mulet , rebotat de mil partits polítics que té una imatge política molt dolenta.

        Contestar
        • Socarraet

          Per molt que repetiu que no el volen al seu poble a Pañella, no serà veritat quan el bloc te possiblement els percentatges de vot més alts de la demarcació de Castelló a Torreblanca i segurament esta en el top ten de vot relatiu per municipi a tot el País.

          Contestar
          • Torreblanquí

            Ara ho has dit, són resultats del BLOC a Torreblanca, no del Sr. Pañella. Al Sr. Pañella no el deixen anar ni l’últim de la llista al seu poble.

          • Socarraet

            O siga que no el volen a Torreblanca i per això el 20% el va votar com a representant seu a les Corts, per a que tinguera faena lluny del poble? Collons els torreblanquins quines estrategies.

          • Coentor

            Però home, si un 25% del poble, anant amb un partit «minoritari» el vota a la les Corts, almenys un poquet d’apreci sí li tindran, no?

            Que açò no és com Atzaneta d’Albaida, que en 2003 guanyà el PP.

  3. Coentor

    Poc que no coneguera, però article distret. T’has deixat de comentar el bloc (d’internet) de nomdedéu, on posa els seus articles de premsa, i alguns són molt bons.

    Contestar
  4. Galaico67

    «Alberto Fabra, que ja és diputat, ha presentat els últims quatre anys la “friolera” d’UNA proposta a les Corts. Hiperactiu, vaja.»

    Bueno, pero, a cambio:
    a)Ha recibido un zass en toda la boca por cierto plan urbanistico, presentado con alevosia, premeditación y el agravante de periodo vacacional para exposición pública, donde se ha seguido eso tan, tan…español de «a unos cuantos los vamos a joder, pero nosotros nos vamos a forrar». Desgraciadamente los tribunales les enmendaron la plana, hicieron los «arreglos «pertinentes pero la burbuja les ha jodido. Recuerden que antes de ser alcalde era concejal de urbanismo, asi que ae la tiene que apuntar todita.
    b)Ha planteado una «calatravada». El artista pasará la mordida acostumbrada, pero el fallo de a) y la explosión de la burbuja en general nos privará de otro palacio de congresos con ojo hidraúlico/ torre retorcida con los sobrecostes acostumbrados, para poner a Castellón en el mapa…
    c) Tiene un ridiculo medio de transporte público, denominado con toda originalidad, TRAM, que cubre un trayecto de un par de kilometros. Con suerte llegará al Grao en un par de años. A las colonias, ni se sabe. El resto del transporte público, bastante mierdoso. Los horarios de cercanias , incompatibles con el trabajo para el trabajador de Castellón County, los autobuses, turisticos y el cercanias, miedo me da como va a quedar cuando metan el AVE hasta Marina d´Or.
    d) ¿Recuerda alguno uno de los leivmotivs de la campaña anterior? Si, hombre, aquel de que Zapateroff se quería cargar «la Magdalena» con una autopista por el medio y donde Ayuntamiento+Generalitat guerreaban contra Dirección de Carreteras a golpe de informe. El tiempo ha pasado y todo sigue en stand by. Lo reservarán para las generales, supongo.
    e) Por último, y no menos importante, está dedicandose, en compañia de otros , a sablear a los abuelos de la contorná con el cebo del nuevo poligono megafashion intermodal para Port Castelló. La broma parece pintar como una forma de ir pagando los sueldos de gestores, diseñadores, conseguidores y todos los -ores que chupan de estas cosas soltandole el dinero justito para que los propietarios vayan adelantando cuotas. Como todo está perdido para otra cosa, y en estas cosas de urbanización se cumple lo de «maricón el último» , los abuelos hacen cola para cobrar unos adelantos a cuenta que luego cobraran los -ores arriba mencionados y aqui paz y después gloria. y ya se verá si el poligono sale ó no sale antes de que tengamos que volver a la navegación a vela.
    Luego dicen que es un zangano en el Parlamento. Como no va a serlo, si tiene faena de sobra en casa……lo que no entiendo es como con semejante curriculum – y lo que me dejo, que a Piaff hace tiempo que lo tengo abandonado- lo presente como President-able

    De Nomdedeu me queda el regustillo amarguito de que siempre está con las más cañís – o canis- tradiciones valencianas. Esos apoyos a los bous, a romerias y a la conocida tradición de poner ramas con «pega» en arboles preparados al efecto para poder retorcerle el pescuezo a unos cuantos tordos me indican que muy moderno , progresista y tal no parece . Buena imagen tiene, y seguramente sera honesto, pero me parece más sector «CiU» que otra cosa..

    Contestar
    • Castellonenc

      No digues el que no és, mai de la vida el Sr.Nomdedéu ha defensat els bous o el parany, més bé em consta que té poca aficció a estes cosetes.

      Contestar
      • Galaico67

        Palabrita del niño jesus que el Sr Nomdedeu ha defendido eses cosetes como parte d elas tradiciones de este pueblo valenciano, en esa cooperanción que tienen en el Periodico del Mediterraneo y que han visto estos ojitos allá por el 2006.
        Voy a ver si encuentro algo y vuelvo…

        Y que lo defienda, no quiere decir que le guste.

        Contestar
        • Galaico67

          «Al 2009 el BLOC PLANA BAIXA va recuperar aquestos tradicionals guardons fent entrega d’aquesta menció honorífica al Col•lectiu de Músics i Cantants en Valencià Ovidi Montllor (COM). Enguany farem entrega d’aquest premi simbòlic a l’Associació de Paranyers de València, Catalunya i Aragó, APAVAL, com a reconeixement de la seua tasca continuada per la difusió de la nostra cultura, arrels, tradició i en defensa d’un patrimoni etnològic de tots els valencians i valencianes com és el parany.
          A més a més comptarem amb parlaments de: Josep Maria Pañella (President del BLOC i Diputat a les Corts), Maria Gràcia Molés (Diputada Provincial), Enric Nomdedéu (President de la Intercomarcal del BLOC), Xavier Trenco (President de l’Assemblea de Regidors), Josep Canós (Secretari Local del BLOC) i finalment Pasqual Batalla (President d’APAVAL). »

          Esto es como lo del Sabina,» juro que no lo soñé, protestaba mientras me esposaban los municipales…»

          Contestar
          • Cesc

            Sr. Galaico vosté està juntant com diuen els castellans allò de ‘churras con merinas’ i informant a mitges, parla d’un acte fet a un poble de la Plana Baixa, en que a més d’altres coses el colectiu d’eixe poble va fer un acte en defensa del parany, açò no vol dir que el Sr. Nomdedéu estiguera en eixe acte ni directa ni indirectament pel parany més bé per les activitats internes del partit.
            I parlant del parany li puc dir que la majoria de partits polítics estan per defensar-lo com es va demostrar en la reunió convocada a Morella per APAVAL, estem parlant de PP,PSOE,Iniciativa per Catalunya, ERC, Xunta Aragonesista.
            I li torne a dir que no vora cap escrit on el Sr. Nomdedéu haja defensat ni els bous ni el parany, senzillament perquè no és partidari, activitats que per un altre costat hui per hui no són il.legals.
            Em pareix lamentable que vosté utilitze l’argument del parany, activitat que a la ciutat de Castelló, no té tradició ni seguidors per anar en contra d’un polític que és presenta alcaldable per la ciutat de Castelló, salvant les distàncies és com si vulguera saber que opina sobre la caça de balenes a Groenlandia. Sr Galaico n’estem parlant d’un polític a la ciutat de Castelló, digue alguna cosa contra el Sr. Nomdedéu però referit a la ciutat de Castelló.

  5. Senyor Garrofó

    Per cert, crec que poca canya se li dóna a Calles. Que mereix més. Am escreix. És un tio fluix, xungo, dedicat a fer putades a gent del propi partit, amb una xarxa clientelar pròpia mult poc professional (per exemple l’actual delegat del govern) que no se sap ben bé a què es dediquen ni d’on han ixit. Després van amb eixe estil de nous rics, pagant amb la visa oficial… En fi, tio que de lluny el veus i penses que millor no apropar-se.

    El millor que té és quan penja al seu blog les seues històries amoroses. En això se li ha de reconèixer certa gràcia.

    Contestar
  6. El Bajoqueta

    Crec que és el millor debat (o almenys el més llarg!) que he vist mai sobre política castellonenca. M’encanta! El nord is on fire!

    El que dius, Galaico67, sobre les coses que ha fet A. Fabra, és ben cert. I esmentes una cosa que, per temes d’espai, no hem posat al post: els temes de la campanya passada que ara sonen com a marcianades. Jo sóc fan del tema Nou Nou Castàlia: un va dir que farien un estadi per 30.000 persones, i l’altre va respondre a lo rei Moro. «Què trenta? Cinquanta mil persones!!» PP i PSOE patinant a base de bé.

    I després ens queixem de la credibilitat de la política i que ells parlen de «lo que le importa a la gente»…

    Contestar
    • Galaico67

      A mi lo que me parece lamentable, si conoces Castellón, es que digas que el parany no tiene tradición ni seguidores, como si la gente que vive en Castellón hubiera bajado directamente desde las montañas aragonesas y se hubieran reproducido endogamicamente. Asi que después de esta favada, en lo que respecta al parany, lo doy por cerrado.(Si quieres te digo donde Don Carlo tiene el puesto, y luego tu me dices donde esta la barrera que impide a los residentes en Castellón disfrutar de las tradiciones).
      A lo segundo, » es que todos defienden las tradiciones y tal», solo decirte que me tienen un poco hasta los huevos los que se dicen «progres» y se se envuelven en las tradiciones ¿culturales? del «nostre – vostre- poble» haciendole un seguidismo a lo más burro y bestia de cada pueblo, solo porque el PP lo hace y el PP tiene la exlusiva de la valencianidad, y si jumarse hasta las trancas en las playas, pasarse por el forro las leyes ambientales locales, estatales y europeas, construir villas y masos donde hacerse paellas, desecar marjales y quemar lo que haga falta le parece bien al PP y a los vecinos agraciados, bien está , y todos a aplaudir con las orejas. Y a poner pasta para comprar bous, subvencionar a las peñas y pagar horas a los municipales & servicios asociados no sea que vayamos a perder los votos de los más brutos de cada pueblo.
      Y por último, yo recuerdo haberle leido esa defensa de las tradiciones al Sr Nomdedeu. Ayer estuve mirando su blog, donde tiene publicados cientos de articulos y no encontre en los titulos ninguna referencia. Prometo ir leyendolos, Cesc, hasta comprobar si me equivoqué ó no, y te lo haré saber.
      Tambien te diré una cosa: Yo no me junto ni mezclo en actos que van contra mis convicciones, sobre todo cuando en esos actos se defienden ilegalidades y se da cobertura a mentiras. Si todos los partidos politicos de Castellón están dedicados a lamerle el ciruelo a los paranyers ( 2500 paranys ¿ 15000? ¿20.000 paranyers?) eso solo me da una idea del nivel de paletismo que domina la politica de esta provincia y lo mucho que se merece algo tan tradicional y de «tota la vida» como el caciquismo. Y seguirle el juego no es más que otra manera de ser complice.

      Contestar
      • cesc

        Pots pensar el que vulgues però de la mateixa manera que és ben cert que a la província de Castelló n’hi ha pobles molt amants del parany, t’ho creuràs o no però a la ciutat de Castelló ni hi ha tradicció ni aficció per esta modalitat de caça i em pareix molt mal carregar contra un polític local de Castelló amb una cosa que ni li va ni li ve.

        Contestar
        • Galaico67

          No cargo contra el político – al que acabo de repasar todas las notas que tiene en su blog, con lo que no tengo más remedio que reconocer que ME EQUIVOQUE y he dado por supuesto su apoyo a las políticas de su partido, compartidas como dices por el todo Castellón político- y si lo he hecho pido disculpas.

          Lo que si estaba es decepcionado con una de las posiciones de un partido que se dice progresista y que cae en los tópicos del valencianismo típico a poco que se levanten esas banderas, ya que parece que lo primero, en la politica valenciana es demostrar lo buen valenciano que se es y lo mucho que se siguen las tradiciones de toda la vida. O, a lo mejor es que yo no entiendo ese gusto por disfrazarse de romero, de fallero, de moro y de cruzado y por asistir a misas y besar anillos eclesiales que tienen los representantes politicos de esta Comunitat.

          Ya para finalizar, en Castellón podrán tener más o menos gusto por la caza, pero la mayoria de los habitantes de Castellón todavía tienen sus origenes rurales frescos. Solo hay que subir a cualquier pueblo en fiestas.

          Contestar
  7. cesc

    Gràcies pel reconeixement de l’error que fas al voltant del candidat Nomdedéu del BLOC. Supose que fugir de les tradicions és un poc complicat i en quant a la vestimenta que t’he de contar cadascú vol marcar diferències i entre moros i cristians, faralaes, barretines, txapeles, jotes i gaiters ( per la teua terra, supose) fem la festa, però això passa a tot el món des de les vestimentes dels indis americans a la faldeta escosesa.

    Per un altre costat volia dir-te que jo mai he estat en cap parany i no em lleva la són el que puguen fer com a distracció un quants iaios acompanyats pels seus nets, em preocupa molt més l’actual llei de caça que permet que hi haja de manera ‘legal’ tres milions d’armes de foc i que tots els anys hi hagen morts i ferits per accidents, distraccions o directament disparant contra la gent amb escopetes de caça ( recordem Fago o Puerto Hurraco, per dir alguns casos).

    Encantat d’haver parlat virtualment amb tu.

    Contestar
    • Senyor Garrofó

      Venga, joder, que este debate, en esos términos, parece de señores ingleses con monóculo. Reconocer errores en el marco conceptual de la política valenciana está muy, muy feo.

      Contestar
    • Galaico67

      A mi no me quita el sueño tampoco que maten tordos, aunque me parezca una salvajada en las formas.
      A mi lo que me jode realmente es que se salten, manipulen , trampeen leyes porque hay una «tradición» que lo justifica todo. Y que en esa manipulación se use la ley para premiar a los amigos y castigar a los enemigos. Porque no todos pueden edificar en protegido ni plantar un negocio a pie de playa. La ley, coño, esa que era dura pero ley y que aqui es un sayo .

      PD.- Aunque no lo crea, no nos disfrazamos de gaiteros en fiestas, ni vestimos trajes regionales los domingos.

      Contestar
  8. Pingback: Los cirios municipales más exigentes: resultados locales 2011 (I) | La Paella Rusa

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Esta página está alojada en La Página Definitiva. Sus contenidos pertenecen a sus autores, que escriben con seudónimo para evitar ser represaliados por sus opiniones.

Contribución anónima

Esto lo hacemos gratis y es mérito, entre otros, de personas anónimas. Aun así cuesta tiempo y dinero. Si te gusta lo que hacemos y quieres colaborar, páganos unas cervezas.

Artículos en tu correo

Te enviamos los nuevos artículos a tu correo electrónico: