La Paella RusaTota empastrà

Educación

Anàlisi electoral a la Universitat de València: Compromís i EU pugen, el PPSOE punxa

Parlar de les eleccions d’estudiants a qualsevol de les universitats valencianes és enfrontar-se a una sèrie de tòpics. La participació, que sempre és baixa; les poques quotes de poder que s’hi dirimeixen, que només és una escola per als cadells de polític de les grans franquícies parlamentàries. Molt bé, si, és això. I més coses. Però encara així l’últim residu reconegut de la societat estamental ens reserva any rere any algunes sorpreses. Serveix si més no de baròmetre de com estan els ànims de la minoria polititzada entre els (suposats) futurs quadres polítics i socials. I enguany, a la Universitat de València, els resultats confirmen les tendències que ja comencen a apuntar-se a l’exterior, com a mínim en els dos darrers comicis tant el 22M com el 20N.

Triomf dels PANE’s y els PCE’s, estancament del SEPC

El Bloc d’Estudiants Agermanats, referent oficiós del Bloc i Coalició Compromís a la Universitat (no tenen vincles orgànics, però en la pràctica comparteixen la immensa majoria de la militància), ha guanyat còmodament les eleccions. A diferència d’altres èpoques en què era hegemònic sense a penes treballar mercès als seus contactes i la presència aclaparadora en els òrgans de govern de la Universitat, els joves cadells de Compromís han hagut de treballar la seua representació. Des del seu sòl històric assolit fa tres anys amb l’auge de les protestes antiBolonya- on van comportar-se de manera ambigua, rebutjant la reforma a les manifestacions i abstenint-se en la votació dels nous plans d’Estudi de Grau al Consell de Govern-, han iniciat una senda de recuperació progressiva que en gran manera coincideix amb les grans línies seguides pels seus referents a les Corts Valencianes.

Enric Morera i Fran Ferri de celebració amb els cadells del BEA

Algunes de les claus han estat un ús eficient de lesnoves tecnologies de la comunicació (vídeos de campanya, facebook, twitter…), caps de llista jóvens i coneguts a la majoria de Facultats i Escoles, potenciació de la marca i una agenda d’activitats sensiblement més completa i ambiciosa que els tradicionals torneig de truc i actuació de Xavi Castillo marques de la casa. El discurs també s’ha radicalitzat assumint posicions altermundialistes impensables fa només uns anys enrere; la derrota estrepitosa dels candidats “nacionalistes” (per dir alguna cosa) Antoni Furió i Vicent Soler sembla haver estat determinant perquè des del BEA assumiren que no anaven a recuperar ja la seua influència en l’equip rectoral. En definitiva, una victòria merescuda.

Imagen de previsualización de YouTube

També és destacable l’ascens d’A Contracorrent. Aquests, el referent estudiantil d’Esquerra Unida del País Valencià, si que tenen un vincle orgànic amb la organització mare. Els punts forts de la seua acció és també un enfocament antisistema molt més radicalitzat que no el del BEA, que també es tradueix en l’estètica, gens amable. El seu calador de vot tradicional ha estat l’estudiant conscienciat urbà i castellanòfon que no es veia atret pel nacionalisme universitari en la seua vessant moderada (BEA) o radical (CEPC-SEPC) justament pel seu èmfasi en la qüestió identitària. A Contracorrent han sabut sumar militants i votants procedents tant de les assemblees antiBolonya que contribuiren decisivament a configurar junt amb el SEPC com més recentment de les assemblees del 15M.

El SEPC, referent de l’Esquerra Independentista dels Països Catalans a l’ensenyament, continua ancorat en uns pobres resultats, i salva els mobles mercès a alguns dels seus feus històrics com són Magisteri, Història i Filologia. Procedents d’una escissió del BEA el 1991, l’Assemblea d’Estudiants Nacionalistes, la organització ha passat per dues refundacions amb organitzacions estudiantils de Catalunya com foren el BEI i l’Alternativa Estel. Representen l’independentisme socialista a la universitat, i si no tenen referent polític clar és perquè la seua força política nata, la Candidatura d’Unitat Popular, només es presenta a dos pobles al País Valencià, i a Catalunya- on disposa de 100 regidors- encara no ha fet el salt des del municipalisme a la política parlamentària.

L’estancament del SEPC (que ha arribat en algunes èpoques als 16 representants) es deu tant a un canvi generacional important- un cicle inevitable en organitzacions extraparlamentàries sense a penes infraestructura ni finançament-, el contagi de dinàmiques exteriors on no han estat protagonistes (el 15M) i sobretot al paradigma discursiu. Sent una organització que ha dedicat la majoria de la seua vida associativa a portar dinàmiques polítiques i polèmiques de l’exterior a la Universitat (amb el conflicte basc, com les famoses conferències de Pepe Rei del diari Egin, defensa del territori, amb la implicació en la llavors bullent lluita dels Salvems a l’Horta…) la decisió de prioritzar el discurs educatiu i fer sindicalisme els ha passat factura fora d’èpoques en què hi ha reformes urgents sobre la taula i gran conflictivitat (LOU, Bolonya). Tampoc els horaris més exigents dels nous estudiants de grau són els més idonis per a la participació política en una entitat que, no disposant de pressupost, basa el seu funcionament en la mobilització constant, i no disposa tan sols d’un referent polític potent on col·locar els seus quadres posteriorment. Tot plegat, un cúmul d’obstacles que està per veure si seran capaços de superar.

Pollastres sense cap a Campus Jove

Campus Jove, franquícia i plataforma de col·locació del PSPV-PSOE a les universitats valencianes- de Campus prové Leire Pajín! Quasi res porta el diari!- consolida la seua davallada i perd del tot el seu paper hegemònic. Li passen factura diverses coses. En primer lloc, la política de retallades dins la Universitat (menys diners a repartir des de rectorat, deganat i Assemblees de Representants, menys cursos on regalar crèdits) i la crisi del seu partit fa que no dispose dels mateixos recursos que tenia només uns anys enrere per repartir condons, globus i entrades a festes privades a la discoteca Pachá plaer. Només això ja suposa un llast per a una organització que basa la seua actuació en les llistes fantasma i representants als òrgans de la Universitat que no s’hi personen ni tan sols un dia en tot el curs. A banda, amb un partit en crisi permanent i cada cop més aguda, Campus Jove ja no té capacitat de col·locar enlloc els seus quadres emergents com- per exemple- la neboda de Carmen Alborch, a més de nebots i fills de bona cosa de dirigents que en la seua immensa majoria estudien Economia, ADE o Dret. Amb el Delegat d’Estudiants (càrrec remunerat i de confiança del rector, amb rang de vicerrector) còmodament instal·lat i sense ganes d’anar-se’n, hi ha pocs estímuls per “militar” a Campus Jove.

La seua campanya d’enguany “No seas pollo” denunciant l’augment de taxes i responsabilitzant-ne la Generalitat (aparentment ni el rectorat ni el Govern de Madrid hi tenien absolutament res a veure) no ha tingut cap èxit i els ha fet punxar: no volent ser pollastres han acabat com a pollastres sense cap. A més, l’enduriment de la política de control sobre el vot anticipat i delegat els ha perjudicat més del que sembla, així com a les associacions afins al PP.

Punyals a l’aire en l’extrem centre: Cotino contra Rus i el fill bord cobra vida

En l’espectre de l’extrem centre, que té el seu feu al Campus de Tarongers, les coses tampoc no pinten bé. S’ha consolidat el model dual, amb una associació afí a Alfonso Rus i a Nuevas Generaciones de la Província de València -Generación Universitaria- i l’altra de tipus catòlic i opusdeísta formada pels cadells de Juan Cotino, anomenada Asociación Valenciana de Estudiantes Universitarios (AVEU). La gènesi de tot plegat ve del cau de la serp, que no és un altre que la Facultat de Dret.

La ja antiga Unión de Estudiantes Universitarios, UEU, de línia tova i gallardonista, va topar-se amb l’enfrontament de part de la militància de NNGG (“Nuevas” que diuen ells, com Ana Kringe) que van preferir enquadrar-se directament o anar en coalició amb associacions vinculades a Coalición Valenciana i España 2000 com Estudiantes por la Libertad o Valencia Universitaria. La cosa arribà al punt d’agressions físiques i denúncies als jutjats, amb els representants d’UEU pidolant ajuda als representants d’altres associacions contra els seus propis companys de militància. Però a nivell intern no van rebre cap ajut: des del PP no estaven per defensar els gallardonistes.

Després de diverses coalicions de nom delirant com El Porvenir de Los Estudiantes- Estudiantes por la Libertad i un cop purgats i exterminats els malvats gallardonistes de les files, l’extrem centre blawer de NNGG va decidir desembarcar amb la seua pròpia marca, Generación Universitaria. Ara la dreta estaria tota unida, per fi!. Però van fracassar un cop més. La primera, que els seus antics aliats vinculats a Coalición Valenciana i España 2000 es negaren a desaparèixer de hui per demà, però això no resultà un problema (de fet enguany ja han perdut la representativitat); el segon, que els cotinistes no se sentiren suficientment representats i decidiren fundar el seu propi xiringuito, del qual ja coneguem la vida i obres.

Tot i que AVEU ha obtingut una lleugera preeminència, les retallades i els mateixos factors que han llastat Campus Jove han afectat tant AVEU com GU deixant-los al voltant de 5-4 claustrals. Quan realment no hi ha pastís a repartir ni mamelles a tocar, la dreta posa el xip Fraga i es passen mútuament a ganivet sense cap contemplació.

Mentre es mataven sense contemplacions a la Universitat i als mitjans de comunicació, un dels seus fills bords ha cobrat vida i donat lloc a l‘associació pretesament independent UPC. Ho traduiré per als llecs: a la Universitat associació independent i apolítica significa grup de gent amb ganes de xuplar de la mamella però sense partit polític al darrere. En este cas els ha cobrat vida el seu fill més agraït fins al moment: els organitzadors d’esdeveniments. Veient la pèrdua de poder i finançament de les Assemblees de Representants per encomanar paelles gegants i concerts en espais públics amb barres venudes a Las Ánimas han decidit organitzar el gremi degudament per no perdre les poques molles que queden. Els resultats salten a la vista: han igualat els resultats de Generación Universitaria. El PP de la Universitat es divideix en Cotinistes, Rusistes i… Gürtelistes. Que redundant, no?

Etiquetas , , ,

Compartir

Artículos relacionados

172 thoughts on “Anàlisi electoral a la Universitat de València: Compromís i EU pugen, el PPSOE punxa

 1. Coentor

  Molt be, Arròs. Continua per esta línia. M’apassiona el submón (friki?) dels sindicats estudiantils.

  Trobe que la part on parles de UPC (Els de Las Ánimas, amb una estètica a lo UPyD) s’ha quedat curta, lo de «Gürtelistes» (tot i que encertat en la comparació) pot donar lloc a equívocs.

  Per cert, m’ho sembla a mi o A Contracorrent va eixir «del no res» fa 3 ó 4 anys, coincidint amb el decliu de la (jo encara la vaig conèixer com a) CEPC?

  Contestar
  • Arròs a banda Post author

   A Contracorrent ja portaven un parell d’anys quan jo vaig entrar a la Universitat en 2006. El declivi de la CEPC- va començar a ser SEPC en 2006- no és tal, el procés ve a partir de 2008 per cert esgotament de cicle. Però per experiència et dic que en estes organitzacions tot va molt per cicles i a una època de treball intens succeeix un cicle de baixada per la gent que s’hi ha cremat, sobretot si la lluita s’ha perdut- com en el cas de Bolonya. Temps al temps.

   Contestar
   • Coentor

    Val, doncs jo sóc de quan tot era SEPC, doncs.

    No dic que en 2006 no existira, però no seria fins 2008 ó 2009 que tindrien presència «amb cara i ulls», no? almenys a la meua facultat, fins fa 3 ó 4 anys no els havia vist mai.

    Contestar
    • Ivsanval

     Depende de cual sea tu facultad. Acontracorrent se presentó por primera vez en las elecciones de 2005, y tradicionalmente su nucleo fuerte es la facultad de Ciencias Sociales, en Tarongers, y las de Historia y Fisolosofía, en el Campus de Blasco Ibáñez, con resultados intermitentes en Economía, Derecho y Filología. El año pasado apareció su primera célula en el Campus de Burjassot, en Biología, que este año ha logrado 2 de los 4 claustrales de esa facultad.

     Contestar
 2. cambiante

  Todo bien, salvo un gran error. UPC universitarios por el cambio que ciertamente se esconde detras de la imagen rosa que logra confundir al electorado no son solo unos mas que desean chupar del bote e independientes sino que resultan ser una escision de GU. Puede verse en su web que el actual presidente de UPC sigue siendo el vicepresidente de GU si alguien quiere pruebas, lo que pasa es que han sabido esconder muy bien su cambio de chaqueta……

  Contestar
 3. Alex

  No estaría mal que para los que somos del Poli hubiera una explicación sobre en que consisten estas elecciones y el papel que puede jugar en el día a día universitario la victoria de unos u otros.

  Contestar
  • Joan

   Àlex, a diferència d’Arròs a Banda, jo conec de primera mà en que consisteix la representació universitària a la UPV. Entre altres coses perquè sóc alumne de la UPV i he sigut representant d’estudiants durant quasi quatre anys i he passat per diferents llocs. I això ho dic ara, per a que ningú diga després: «Clar, este tio diu això perquè ell és X o ha fet Y!»

   Vaig a intentar explicar-te (a tu i a tots els que us puga interessar) com està muntat el tinglao de la representació estudiantil a la UPV. Espere que sàpigues identificar els fets de les meves opinions.

   En primer lloc, a la UPV no hi ha sindicats d’estudiants. Està és la primera gran diferència que hi ha amb la veïna UV. Això té coses bones i coses males, des del meu punt de vista. La primera cosa bona que s’aprecia: No hi ha tant de mamoneo (que haberlo, haylo) ni tanta clavada de mà en les postures dels representants per part dels partits polítics. Vull dir, en la UV saps perfectament que opina cadascun dels sindicats en referència a qualsevol tema, encara que el tema no estiga relacionat per a res amb els estudis. La resposta és ben senzilla: El que diga el partit / corrent dins del partit polític de torn (PP, PSOE, Bloc, EU, …).

   Ara bé, per a ser justos, també s’ha de dir que l’estudiant típic de la UPV mostra un total desinterés per qualsevol tema que no siga: les putes paelles, les festes dels dijous o, com a molt, els exàmens de la seva titulació. Pel que fa a la política (si ho considerem Economia), l’únic que li preocupa és si cobrarà més o menys que un estudiant de la titulació «rival» (enginyers industrials vs. enginyers tècnics, arquitectes vs. aparelladors, informàtics vs. telecos, etc, etc). En resum, que els la porta fluixa, o el que és el mateix, que de moment to va de puta mare (quasi tots voten al PP o al PSOE, encara que tots dirien que són apolítics). Si això és l’estudiant típic de la UPV, els seus representants venen a ser més o menys el mateix. En un lloc on tothom es considera «apolític», no tindria massa sentit que hi hagueren organitzacions vinculades directament (o quasi) a partits polítics.

   Hi ha tota una sèrie de nivells de representació d’alumnes que es divideix bàsicament en òrgans de govern (Junta de Centre, Claustre i Consell de Departaments, on els alumnes s’elegeixen per sufragi universal i en llistes obertes) i els delegats / delegacions (delegats de grup, de centre i Delegat UPV). Els delegats de classe els elegeixen els alumnes d’un grup, el delegat de centre l’elegeixen els alumnes en els òrgans de govern i els delegats de grup i finalment al delegat de la UPV l’elegeixen els alumnes en els òrgans de govern i els delegats de centre.

   La meva experiència em diu que hi han tres tipus de representants, que imagine que tindran la seva equivalència en la UV:

   * Els que van a pels crèdits de LE: Aquests són la immensa majoria dels que formen les delegacions de centre / delegació UPV. I és que el delegat de centre / UPV pot elegir al grup de persones que ell vullga per a organitzar les activitats que duu a terme la delegació. Després és el delegat l’encarregat de recompensar aquesta tasca amb crèdits LE, que a diferència de en la UV no s’han de pagar (bueno, ara amb Bolonya pareix que si que s’han de pagar!) Això propicia a tota mena de coleguisme i enxufisme en les delegacions. També hi ha d’aquests, però en menor mesura, en els òrgans de govern. Generalment aquesta gent passa de tot i simplement es limita a penjar quatre cartells, mantenir alguna web, organitzar un torneig de pòquer o assistir a algun plenari o comissió de menor importància i esperar a que acabe el curs per a anar a buscar els seus crèdits LE (entre 2 i 8, depenent del «càrrec»). Cap aspiració, sols volen treure’s els putos crèdits i acabar la punyetera carrera d’una vegada.

   * Els que van a treure profit (poder, contactes o directament pasta): Són una minoria, però són els que controlen el cotarro, especialment dins de la delegació UPV. Casos famosos: Milers d’euros desapareguts sense justificar en algunes delegacions, contractes de paelles amb el grup Las Ánimas (un ex-delegat tenia relació amb el president d’aquest grup), festes en discoteques (he vist delegats que són relacions públiques de discoteques i que lògicament organitzen totes les festes allí), etc. En aquest grup he vist a gent amb 30 anys, alguns d’ells estudiants de màster o doctorat, que consideren que tenen els mateixos problemes que un alumnes de 1r de Grau. Els Calatraves del futur entrarien en esta categoria.

   * Els que s’ho creuen: Sí, també n’hi han. Pocs, molt pocs (jo diria que n’he conegut a 4 o 5 en els quatre anys que he estat clavat en el tinglao). La majoria es concentren en els òrgans de govern (que no vol dir que tots els dels òrgans de govern siguen d’aquest grup) i s’encarreguen d’algunes tasques en les delegacions menys lúdiques. Conviuen com poden, i generalment avergonyits, amb els del grup 2. Els del segon grup no són tontos i saben que també necessiten a gent que s’ho prenga seriosament, així que no dubten en rodejar-se amb alguns d’aquest grup per a que els faça la feina més avorrida. Alguns tenen aspiracions i altres no, però és igual perquè cap d’ells arribarà a res. Si volia fer escala política / de representació, s’ha enganyat d’universitat: per això està la UV.

   El que facen per tu i la repercussió que tinguen els seus actes sobre els estudiants depén del grup en el que estiguen els representants.

   Si són del primer grup, la seva rellevància és nul·la. Bo, menció especial per a les magnífiques timbes de pòquer o truc que s’organitzen els dijous per els diferents centres.

   Si són del segon grup, la incidència és major, però no sempre positiva. Per exemple, gràcies aquests tindràs unes «magnífiques» paelles i festes en discoteques. També han aconseguit que el pressupost destinat a alumnat s’haja reduït en la pràctica una barbaritat en els dos últims anys (per no saber administrar bé la pasta el rectorat va tenir l’excusa perfecta per cortar por lo sano).

   Els del tercer grup intervenen, i amb relatiu pes (són decisius en cas de que no hi haja consens entre el PDI), en l’elaboració dels plans d’estudis, calendari d’examens, horaris, avaluació/control dels professors, aprovació de pressupostos del centre i de la universitat, decisions en el dia a dia del centre i de la universitat…

   Exemples:
   * Per exemple, pel que jo conec, el fet de que els alumnes organitzen el calendari d’examens i els horaris d’una titulació és únic de la UPV i no passa en la UV.

   * Un altre exemple, en el meu centre es va aconseguir que un professor (típic cabró) deixés de donar classe, entre altres, gràcies a la gestió de gent d’aquest tercer grup que es sabia de dalt a baix tota la normativa i va trobar arguments per a pressionar al departament.

   * Típica baralla entre departaments per repartir-se la docència durant la redacció dels nous graus, al final el vot dels alumnes és decisiu per a trencar l’empat i si aquest vot es fa amb seny s’impedeixen coses tan surrealistes com que el departament de Història Medieval siga l’encarregat d’impartir l’assignatura «Introducció a la Biologia Molecular» (evidentment el nom del departament i l’assignatura són inventats, però et promet que en el camp de la informàtica va estar a punt de passar una cosa així).

   * També s’ha aconseguit que una cosa tan senzilla com les enquestes al professor estiguen tant en valencià com en castellà (falta aconseguir que es valore el coneixement de la llengua del professor) o que el fet de conèixer la llengua en que s’imparteix el grup siga una raó de major pes que l’antiguitat a l’hora d’elegir docència (malauradament això és sols sobre els papers perquè dubte que cap ajudant li faja la contra a un catedràtic). Estes coses poden no ser un problema en la UV, però entre els estudiants valencianoparlants en la UPV són d’agrair.

   Igual són exemples menys glamurosos o visibles que els actes dels sindicats de la UV (paelles? manifes? concerts? col·loquis?), però sincerament crec que té més rellevància per al dia a dia dels estudiants.

   Crec també que en la UV s’ho creuen més això de ser «representants» i van de senyors importants («Apartat! Que jo sóc un tio important! Que faig assemblees i estic en un sindicat!» o «Apartat! Que tinc el mòbil de Leire Pajín i de Cotino en el meu iPhone!») i a jugar a Juego de Tronos (com bé relata Arròs a banda).

   Resumint: Crec que la rellevància que tenen els representants en la UPV depèn directament del tipus de representant que tingues i és exactament la mateixa que la que tenen en la UV , sols que en aquesta es parla més dels representants (per estar vinculats a partits polítics).

   Contestar
   • Alex

    Gracias, la verdad es que está muy bien explicado. El problema de las elecciones en la UPV es que pasan muy desapercibidas, yo me enteré el mismo día que se hacían y porque me lo comentó uno. Y claro, si luego encima no conoces a nadie que se presenta pues ya me dirás.

    Sobre lo del interés de la política, la verdad es que tienes razón, pero también habría que ver que fue antes, si el huevo o la gallina. Si prohíben los sindicatos de estudiantes, si los partidos políticos no se interesan en la UPV y solo en la UV, etc etc, pues quizás es de esperar que la gente acabe pasando.

    Contestar
    • Joan

     Alex,

     Estic d’acord amb que les eleccions passen molt desapercebudes però en molts casos no és per falta d’interès de les delegacions (que són les que organitzen les eleccions) sinó dels propis estudiants (tot i que he vist casos de clara «ocultació» de les eleccions per a que no aparega oposició a tal persona que vol repetir com a delegat o vol posar a algú de la seva confiança).

     I dic que normalment no és per falta d’interés de les delegacions perquè realment necessiten gent per a organitzar les coses. El problema és que la gent passa olímpicament. Absolutament tots deurien enterar-se de les eleccions perquè els de delegació van classe per classe a elegir al delegat de grup i expliquen en que consisteix tot el procés electoral (no sols el de delegats de grup). Bé, això suposant que els de delegació fan la seva feina i que els alumnes van a classe. El problema és que quan preguntes: «Val, qui vol ser delegat de grup?» No hi ha ningú que puge el braç fins que no menciones que li donaran 2 crèdits de LE al delegat de grup. Llavors, si tens sort, apareixen un o dos voluntaris i fas la votació.

     Els sindicats no es que estiguen prohibits en la UPV, és que no estan reconeguts com a representants dels alumnes.

     Per cert, tampoc té sentit el terme «sindicat d’estudiants». Ja que els sindicats són associacions PROFESSIONALS, i que jo sàpiga ser estudiant no és una professió. Al igual que tampoc té sentit una «vaga d’estudiants» ja que una vaga és la interrupció de l’activitat LABORAL per part d’un ASSALARIAT.

     Imagine que aquests termes s’han conservat perquè a certa gent li mola utilitzar paraules com «sindicat», «vaga», «proletari» o «revolució» (i cantar la Internacional amb el puny en alt), encara que no siguen ni proletaris, ni treballadors. Però bo, és una qüestió de noms i tampoc té massa importància.

     Contestar
 4. Luis

  Soy fan de la paella rusa. Llevaba mucho tiempo esperando a que hablarais de las asociaciones de estudiantes de la UV y me alegro de que por fin se haya hecho.

  Soy miembro de Campus Jove y simplemente quería comentaros que la información que se da no es cierta. Sobre Campus Jove no acertáis ni una:

  1. No es una plataforma del PSPV. De hecho la dirección jamás se reúne con dicho partido político. El PSPV no da un duro a Campus Jove ni nunca lo ha hecho. Todo eso no quita que haya miembros que estén afiliados ya que la asociación es progresista, igual que los hay de otras ideologías y afiliados en otros partidos. Lo único cierto de todo eso es que Leire Pajin fundo Campus Jove en Alicante, que no en Valencia. Y ahora ni tan siquiera en Alicante tienen vinculo.
  2. Campus Jove no suele organizar actividades que dan créditos… No se tampoco porque se dice eso.
  3. El presupuesto de la universidad para asociaciones es el mismo de siempre, no se ha recortado…
  4. Los Decanatos no dan dinero a ninguna asociación…
  5. Los ADRs tampoco suelen tener presupuesto propio…
  6. Campus Jove ha subido en número de votos y también de representantes. Tampoco entiendo porque se dice justo lo contrario… Si hacen un artículo sobre las elecciones, lo mínimo que se espera de ustedes es que miren los resultados!!!!
  7. La campaña del pollo ha sido un éxito. Aunque obviamente está cuestión sí que puede depender del punto de vista de cada uno. Desde el mio ha sido un total y absoluto éxito.
  8. La sobrina de Carmen Alborch no es miembro de Campus Jove…
  9. Tampoco hay hijos de dirigentes del PSOE…
  10. No tengo ni idea de cuanto cobra el delegado de estudiantes. Pero estoy seguro de que muy poco para el trabajo que hace.
  11. Campus Jove nunca hace voto delegado y anticipado. Así que nos ha beneficiado totalmente el controlar ese tipo de voto.
  12. Jamás damos globos. A lo mejor se referían a piruletas. El BEA da caramelos y no pasa nada.
  13. Los condones los da el Consejo de la Juventud y es una convocatoria abierta a todas las asociaciones de España. No cuestan un duro, no los paga nadie.
  14. Campus Jove va a todas las reuniones. Supongo que será que usted no es representante de estudiantes y por eso no nos ve. No hay listas fantasma, dígame que claustral es fantasma y yo personalmente se lo presento cuando quiera.

  Sobre la información acerca del resto de asociaciones no voy a comentar, pero también hay muchos fallos.

  Me ha decepcionado este artículo porque todos estábamos esperándolo y al final no ha sido nada riguroso. No se que fuente de información tienen ustedes… Para la próxima vez que quieran hablar sobre asociaciones de la UV por favor contrasten la información porque os la han colado quien os la haya dado.

  Contestar
  • Arròs a banda Post author

   No tinc temps per a respondre’t punt per punt, però en el meu temps com a representant:

   – Els representants de Campus Jove apareixien només quan s’havia de votar
   – Els ADR’s- molts d’ells- tenien pressupost propi
   – Els deganats concedeixen ajudes. No només parle del pressupost d’associacions, hi ha ajudes de Cultura i de vicedeganats diversos que les xupla qui està a bones amb el deganat.
   – Òbviament que Campus Jove munta coses que donen crèdits, ara no vaig a anar jo buscant-te cartellets.
   – I clar que Campus Jove no té vincle orgànic amb el PSOE. Ni el BEA amb Compromís. Però tothom ho sap. Com a mínim els d’Acontracorrent ho diuen a la cara.
   -En la campanya de Tarongers de fa uns anys Campus Jove tenien globus inflats per la tauleta. I entrades de Pachá. I a Dret i a Economia anaven explicant com votar anticipadament a la gent. No em contes contes xinos.

   Contestar
   • Luis

    No te cuento cuentos chinos. Has hecho un analisis de las elecciones de este año o de las de hace 10 años de cuándo tu fueras representante??? Aquí tienes que hacer una análisis riguroso. Habla de la actualidad. El pasado no se si es ese porque yo no estaba en Campus Jove (supongo que tampoco lo sería entonces)

    – los representantes están todo el año y van a todo.
    – los ADRs en los que está campus jove no tienen presupuesto!!!
    – no te inventes chupadas a los decanatos entre otras cosas porque no estamos ahora mismo en NINGÚN VICEDECANATO. al contrario que el BEA u otras asociaciones a las que yo no acuso de chupar nada.
    – no se dan créditos!!!!
    – no hay vínculo ni orgánico ni no orgánico!!!
    – no hay ni globos, ni entradas ni votos anticipados. pero cuando digo que no hay, es no hay ni uno!!!

    en lugar de decirme que no cuente cuentos chinos, podrías pedir disculpas. y no por mentir, sino por dar información errónea. porque mentir no puedes mentir cuando no sabes ni de lo que estás hablando como has demostrado en este artículo.

    Contestar
    • Arròs a banda Post author

     Va Luis machote, que tens ganes de cagar-la més. Encara no t’has cobert prou de glòria hui?

     «no te inventes chupadas a los decanatos entre otras cosas porque no estamos ahora mismo en NINGÚN VICEDECANATO»

     Tres paraules. Paula Serrano Caracena.

     Paula en l’equip directiu de Dret al Web de la Facultat com a vicedegana:

     http://img59.imageshack.us/img59/9638/equipdirectiu.jpg

     Paula en les llistes de Campus Jove en 2010, quan ja era vicedegana.

     http://img196.imageshack.us/img196/1750/resultats2010serrano.jpg

     Com dirien els Antònia Font: me sobren paraules, no tenc res més a dir…

     Contestar
     • Luis

      Eres muy patético. Paula ya no es vicedecana de estudiantes. Y lógicamente alguna vez hemos tenido a algún vicedecano de estudiantes. Pero estamos hablando del analisis electoral. se ha dejado caer algo así como que gracias a los decanatos y vicedecanos sacamos votos. y yo te digo que no tenemos vicedecanos ni decanos que nos hayan ayudado. la próxima vez hacer un mejor analisis, porque no habéis acertado ni una.

    • duc de miraflor

     doncs,nem a vore si he pillat això de chupadas a los decanatos. Apart de la inmensa quantitat de xascarrillos que m’ixen per segon ( i si em pose a buscar en google no veges), vols dir que no hi ha «chupadas» perque no esteu en el cotarro? aai amic meu, qui s’encanta no les tasta, o en el vostre cas,no la xupla. Alarte rules. Fuck yeah.

     Contestar
  • Coentor

   8. La sobrina de Carmen Alborch no es miembro de Campus Jove…

   https://www.google.com/search?client=ubuntu&channel=fs&q=ANDREA+ALBORCH+CANELA&ie=utf-8&oe=utf-8

   Si be també podem llegir que: «creo que la sobrina de Alborch dejó Campus Jove en diciembre. Pero bueno, ya miraré algún tema sobre los socialistas …»

   http://www.periodistasvalencianos.es/noticias/seccion-politica/id-354/noticia/rus-giner-ramon-vila-pp-valencia-diputacion.html

   1. No es una plataforma del PSPV. De hecho la dirección jamás se reúne con dicho partido político. El PSPV no da un duro a Campus Jove ni nunca lo ha hecho.

   >07-05-10 Participación en la reunión de colectivos de estudiantes de la UV organizada por Campus Jove con miembros del PSPV (Carmen Alborch, Jorge Alarte) en la cafetería de profesores de la Facultad de Psicología (cerca del Colegio Mayor Luis Vives).

   http://sites.google.com/site/concienciacriticauv/memoriaaccioneslogros

   Ja se sap què diu la premsa: «Campus Jove, la asociación de estudiantes vinculada al PSPV-PSOE, volvió a ganar ayer las elecciones de alumnos en la Universitat [..]»

   http://www.elpais.com/articulo/Comunidad/Valenciana/Campus/Jove/vuelve/ganar/elecciones/universitarias/elpepiespval/20091127elpval_19/Tes

   Contestar
  • Coentor

   >>6. Campus Jove ha subido en número de votos y también de representantes. Tampoco entiendo porque se dice justo lo contrario… Si hacen un artículo sobre las elecciones, lo mínimo que se espera de ustedes es que miren los resultados!!!!

   «Campus Jove, asociación cercana a Juventudes Socialistas, no ha podido recuperarse de la tremenda caída sufrida el pasado año, cuando pasó de 22 claustrales a 14. En esta ocasión, los datos manejados por este diario le otorgan una leve subida de un claustral hasta los 15. Pese a que Campus Jove ha ganado en Económicas, ha tenido unos malos resultados en la Facultad de Derecho, donde ha sido la quinta fuerza.»

   http://www.valenciaplaza.com/ver/43341/el-bea-gana–campus-jove-no-se-recupera.html

   Sí, creix uno respecte les eleccions on van perdre 8. No està malament, sols tenen 7 menys que fa dos anys.

   Contestar
   • Luis

    Coentor, me alegra ver que lo único que eres capaz de hacer es buscar en google, porque más argumentos no tienes.

    8. La sobrina de carmen no es de campus, lo fue en su momento. y por cierto, en campus puede entrar quien quiera sea sobrino de quien sea, como si es sobrino de fabra o de un abertzale. si comparte nuestras ideas puede entrar.

    1. campus jove no organizó tal actividad.
    En El País dirán lo que quieran igual que en este foro.

    Contestar
    • Cuixa de pollastre

     Es brillante que Coentor te responda, uno por uno, a todas tus críticas, tirando de datos concretos y precisos (que si la sobrina de Carmen Alborch, que si la vinculación con el PSOE, que si ahora subís uno pero desde el hundimiento de -8 del que veníais)… Y resumas el asunto en «buscar en Google»!

     Creo que 2+2 = 4. Pero no me hagas mucho caso, que lo he buscado en Google

     Contestar
     • Luis

      lo que es brillante es que en este artículo se digan 14 cosas sobre campus jove y las 14 estén mal. eso si que es brillante.

    • Psicólogo

     A Campus Jove només pot entrar qui et dóna la gana a tu. A on s’ha vist que primer es treballe i després, si a l’il·luminat de torn li rota, es dóne el dret a afiliar-se? Clarament ilegal.

     Contestar
   • Luis

    Campus Jove respecto hace 2 años tiene menos representantes. Respecto a hace un año tiene más votos y más representantes. Y en este lamentable artículo se hace un analisis de las elecciones y se dice que nos hemos hundido. Aprendan a leer y a escribir.

    Contestar
  • Psicólogo

   Campus Jove no té cap membre que milite a altre partit que no siga PSPV-PSOE, o en qualsevol cas JSPV. Va naixer com a sindicat socialista, des de JSPV, tant a Alacant, València com Castelló. Les seues taules de coordinació costa trobar gent que no siga directament càrrec polític socialista, o simpatitzant de les idees socialistes. La gent treballa a Campus Jove negant el socialisme per a després colocar-se a les estructures del PSPV o JSPV al·legant la feia que desenvolupen a la Universitat. I, a més a més, es demana el vot directament a la militància socialista que estudia a les universitats públiques valencianes.

   Contestar
 5. Q33

  Es un gran análisis por tu parte Arros a Banda (se sabe quien es quien, de donde viene, y que hacen).

  Pero como estudiante de la UV, tengo que decir que si la política a nivel nacional esta en clara decadencia, en mi facultad (Historia) como mínimo, ese término se queda corto. La necesidad de hacer estas elecciones las veo un poco como realizar unas elecciones en Marruecos (tu vota lo que quieras, que luego el rey elige a quien gana XD). Si bien no lo tengo mal entendido, la representación que tienen los estudiantes es insuficiente como para conseguir llevar ninguna propuesta a ninguna parte, así que votes a quien votes, nunca conseguirás nada, ya que los representantes de profesores y personal, siempre serán la mayor parte de los representados (vamos, esto es lo que tengo entendido, que tampoco lo se, porque nadie me ha explicado el sistema de forma que me quede clara, ni la propia universidad se preocupa en explicar para que sirven estas elecciones ni la representación que tiene cada grupo).

  Esto me lo dijeron tras la victoria que consiguieron un grupo de compañeros de mi clase, el año de las propuestas de Bolonia. Ganar las elecciones de forma aplastante, no significa nada. Todo sea dicho, esta explicación es coherente (no consiguieron nada XD).

  Por otra parte, el desinterés y la desinformación, no solo la comparto yo (todas las personas con las que he hablado sobre este tema en estas semanas, no iban a votar, o no sabían de que partido político real era «cantera» cada partido universitario). Incluso una amiga que como becaria, le toco como vocal en una mesa electoral, y ni se molesto en votar (además que el resto de conocidos nos cachondeamos de ella por «pringada» XD).

  A todo esto, tengo que decir, que al menos este año se han «cortado» (no se si sera por el 15M o por la crisis) pero unido a lo dicho arriba, de que parecen unas elecciones que tienen poco de democráticas, les unimos que se intentaba comprar el voto de una forma descarada (como tu has dicho, entradas de discoteca, condones, incluso piruletas XD) cada año que pasa las elecciones de la facultad me parecen algo más aburrido y más prescindible (algo que seguro que nos cuesta dinero a los estudiantes, y no esta el horno para bollos).

  PD: Me hace gracia que Cotino se relacione con gente joven para formar un partido a su forma de ser, muy ultra-cristianos y tal. Cotino, un hombre que por mucho que rece, en el caso que la religión cristiana sea verdadera, se iría de todas formas al infierno XD.

  Contestar
 6. pollastre

  Estimat arròs, hi ha opinions subjectives que podem o no compartir, però hi ha coses que no son certes. Campus Jove mai ha regalat entrades de discoteca (altres, sí) qualsevol persona implicada en les eleccions de representants d’estudiants et dirà que son les associacions de la dreta qui més utilitzaven el vot delegat. En tercer lloc, a diferència de associacions com GU, AVEU o el BEA, Campus Jove no ha organitzat cap curs amb crèdits de lliure opció, per la qual cosa és difícil que s’haguen pogut regalar…I per últim, la pujada en vots i claustrals no ha estat només del BEA i A Contracorrent, també Campus Jove.

  Una vegada dit aixó, m’agrada que almenys vosaltres parleu de les eleccions d’estudiants de la UVEG, amb sacarsme, subjectivitat i ironia, però basades en la realitat.

  Contestar
   • Luis

    Hacemos las fiestas que nos da la gana, faltaría más. A ver si tu nos vas a tener que dar lecciones sobre que cosas hacer. Menos difamar y mentir.

    Contestar
    • Coentor

     No eres tu el que deia que no regalàveu entrades a Las Ánimas?

     Com a mínim, organitzeu festes en locals d’eixe grup, aparentment venent les entrades per 7 €. Desconec si en regalareu algunes en algun cas concret o no.

     Si les entrdaes són «regalades» o si la paraula «regalada» és una licǹcia literària de l’autor (que no és fa 10 anys, sinó 2 ó 3 que estava de representant) m’és indiferent.

     Contestar
     • Luis

      sí, hemos participado en alguna fiesta universitaria y se han vendido entradas a 7 euros. pasa algo? no invitamos a nadie. por otra parte no se que clase de obsesión enfermiza tienes con las fiestas universitarias, ¿no has ido a ninguna nunca?

     • Coentor

      No, obsessió cap ni una, però és que dius que hi han errades al redactat del text (no estem vinculats al POSE!!! No regalem entrades a las Ánimas!!!)

      I ha quedat ben clar que tot el que diu Arròs a Banda és veritat, com a molt t’accepte l’esmena que no regaleu entrades: les veneu a 7 €uros.

      Però eixos xicotets detalls no canvien el sentit de l’article.

 7. Pepico

  Negar que Campus Jove está vinculada al PSPV es de chiste. Es bastante sencillo extraer a qué partido corresponde cada sindicato como para salir con excusas.

  Y muy divertidos los palos entre el extremo centro, con los cachorros de Rus contra los de Cotino, a los que ya tenemos el placer de conocer.

  Contestar
 8. Ma

  Sincerament, arròs a banda no tens ni idea del que parles quan et referixes a Campus Jove.

  T´aconselles que pegues una neteja d´antivirus al teu PC, perquè estas prou desactualitzat. Demanaria que no es faltara a la veritat, sobretot, per què sempre cal contrastar. Estic totalment amb el que diu Luis.

  Contestar
 9. I un altra

  «van comportar-se de manera ambigua, rebutjant la reforma a les manifestacions i abstenint-se en la votació a Consell de Govern»

  La reforma no s’ha votat mai al Consell de Govern. Ningú ha pogut votar-la a favor, en contra o abstenir-se.

  Contestar
  • Arròs a banda Post author

   Tens tota la raó, ho esmenaré: l’única cosa palpable eren els nous plans d’estudis de Grau, i el BEA en la persona de Lluís Hurtado, el seu coordinar d’aleshores i representant a Consell de Govern, s’hi va abstenir. Farà falta que busque l’acta? Em pareix patètic intentar-se agarrar al tecnicisme per negar l’evidència.

   Contestar
 10. Universitari

  Muy buen artículo Arros. No voy a entrar a valorar ni a contestar todos los «argumentos» utilizados por gente de Campus -ni tengo tiempo, ni tengo ganas-, pero es que además creo que la inmensa mayoría caen por su propio peso, y los que no, están muy cogidos por los pelos. Luis, ¿realmente ves un éxito los resultados en estas elecciones? Si tenemos en cuenta la debacle que tuvisteis el año pasado tampoco creo que fuera muy difícil mejorarlos, ¿no? Respecto al tema de los regalitos, ¿a quién queréis engañar? Cualquier universitario sabe como funcionan las asociaciones/sindicatos/partidos/ … “estudiantiles” en tiempos de elecciones: es un momento cojonudo para hacerse con material escolar gratis (especialmente con la que está cayendo), en el que incluso se llegan a dar situaciones que rozan el patetismo por un puñado de votos. Aunque sí que es cierto, y he de daros la razón, que unos muuuucho más que otros, pero que algunos pequen en exceso de hacerlo no implica que estéis exculpados por hacerlo en menor medida. Y por último, quizá no exista una vinculación “directa y explícita” con el PSPV-PSOE, aunque cualquiera con un poco de luces y un ligero interés por la política valenciana lo sabe, es que encima las formas os delatan chico@s: la purga interna que hicisteis no hace mucho huele a alartada de lejos… Qué rápido y mal aprenden algunos… en fin….

  PD: parece que, para apreciar y agradecer la ironía y el sarcasmo que tan bien utiliza este blog, cuando sois vosotros los sujetos no os sienta demasiado bien….

  Contestar
  • Luis

   Hola Universitario. No se a que universidad vas, a la de valencia desde luego que no, porque todas las asociaciones en campaña damos algún tipo de regalo junto al programa electoral.

   Contestar
   • Universitari

    Te equivocas Luis, UV, Campus Taronjers-Facultad de Dret. En la que por cierto creo que coincidimos, ¿no?jajajajaja. Creo q en ningun momento he dicho que Campus sea el único que regale, simplemente que me parece patético que se haga en muchos casos y la forma en la que se hace, sobre todo.

    Contestar
  • Q33

   Toda la razón, Universitari, roza el patetismo, y es vergonzoso.

   A cualquier persona mayor de 18 años la considero responsable de sus actos, y de saber como funciona el mundo, y mucho más si esta persona tiene o esta cursando unos estudios universitarios.

   Y es vergonzoso, porque estos partidos, como canteras que son de los partidos mayores, dentro de unos añitos nos inundaran con sus declaraciones de «si yo defiendo a la democracia» que «si yo la defiendo más que tu, y tu eres el que no lo haces»…

   Me parece un acto de «doble moral» muy peligroso de cara al mañana, porque si la gente que se supone que son el futuro de la política se dedica a intentar «comprar» votos mediante regalos o invitaciones a eventos hoy, de cara al mañana no se que se le puede ocurrir para ascender políticamente, quizás alquilar una pandilla de matones para obligar a votar a tu partido (esto lo digo con ironía, espero no estar dándole ideas nuevas a nadie…¬¬).

   En el momento en que se coacciona al voto, deja de haber democracia.

   Contestar
 11. Universitari catalanista

  La conclusión es clara: la Universidad está llena de rojos, de catalanistas y de cosas peores.

  ¡Catalanisteeeeeeeeeeeeeeeees!

  Contestar
 12. egosum

  Como militante de Acontracorrent, puedo decir que nosotros no hemos regalado nada, bueno miento, me cogieron dos bolis de GU que yo les pillñe de su mesa, eso da idea de lo entendidos que están los estudiantes, que sólo van de mesa en mesa para recoger cosas.

  Contestar
  • Universitari

   Tienes razón egosum, no todos regalan, pero sí la inmensa mayoría. Los estudiantes no somos tontos, aunque a veces podamos parecerlo y otros se empeñen en que lo hagamos, y este año en Acontracorrent habéis tenido vuestra recompensa en el resultado. Por otra parte, tampoco me parece justo que culpes a los estudiantes del desconocimiento de las elecciones, o por lo menos eso he entendido de tus palabras. La universidad no hace absolutamente nada para tratar de explicar en que consisten las elecciones ni su importancia, en el caso de tenerla. Tampoco vosotros, y aquí os responsabilizo a tod@s en mayor o menor medida, hacéis mucho por explicar. Mis dos primeros años en la universidad fui mesa por mesa recogiendo programas (lo del merchandising era una coña, aunque veo que no se ha entendido) para leerlos y aclarar mi voto. Resultado: la inmensa mayoría coinciden en propuestas estrellas como ampliar el parking, que éste sea de uso exclusivo para estudiantes de la UV, mejorar las paellas, más fiestas, pagar menos, etc. Respecto a los temas que realmente podrían interesarnos e incumbirnos (Plan Boloña, concepción de la Universidad Pública, etc.) o bien nada o bien propuestas demasiado ambiguas o utópicas. Vuelvo a decir que no todos, pero sí la inmensa mayoría. Además, durante el resto del año intente ver que hacían, porque sí sentía una cierta preocupación, las Asociaciones/sindicatos/partidos/… “estudiantiles” respecto al programa que habían presentado; y, ¡OH Sorpresa!, resultó que absolutamente nada. Indignado cómo estaba, me preocupe un poco en averiguar la procedencia de la gente que los forma y descubrí, por si tenía algún tipo de duda, que la práctica totalidad (eso quiere decir que no todos) acaban en ellos después de militar en las secciones juveniles de sus partidos madre. Y los que no, acaban haciéndolo. Siempre habrá algún caso de un alma perdida, no quiero que Luis se me tire a degüello, pero es la excepción.

   Contestar
 13. @senyorblau

  La meua enhorabona Arròs.

  Vore als Caspa Jove renegant del PSPV és la polla. Que serà lo pròxim? Un aveuano cagant-se en Deu?

  Contestar
  • Luis

   Señor Blau, es que los de Campus Jove no somos el PSPV. Y yo no reniego de nada, simplemente digo que Campus no es el PSPV. Lo que pasa es que os fastidia que el resto de asociaciones estáis politizadas y nosotros NO. Ese es el tema.

   Contestar
   • Senyor Garrofó

    ¿Empezamos a hacer recuento de gente de CJ que tras los cargos en la Universidad han pasado a tenerlos en el PSOE?

    En todo caso, si CJ no tiene nada que ver con el PSOE avisad a la gente de Blanqueries, que llevan tuiteando desde hace una semana hablando de vosotros como «los nuestros».

    Contestar
 14. Víctor

  La verdad es que si se quiere hacer de periodista político hay que estar un poquito informado, porque arrós, no das una. Me encanta leer esto con gente de asociaciones porque es un descojone continuo!

  Contestar
  • Antonio

   Ya te digo! Pésimo! Tienen una obsesión exacerbada con los regalos, las fiestas, los «superfondos» con los que los partidos financian a las asociaciones y demás historias..
   Y para acabar: «El Extremo Centro». Vaya tontería.

   Contestar
 15. Senyor Garrofó

  Entiendo, entonces, que las diferencias esenciales entre unos sindicatos de estudiantes y otros son básicamente las salas de fiesta donde montan los conciertos y saraos varios, así como el tipo de regalitos que dan para incentivar el voto. Mientras tanto, sobre Bolonia, Estatutos de la Universidad, nuevos planes de estudio, tasas a los estudiantes extranjeros, etc… no se pronuncian. Bien está. No debemos dejar que lo urgente nos haga perder de vista que lo importante, una buena fiesta de paellas universitarias, es lo primero.

  Contestar
  • Luis

   pues igual que compromís te regala un zumito de naranja para incentivar la participación, que problema hay??? nos estamos volviendo locos señores… Y sobre las cuestiones que dices, si no has oído nada es porque usted ya no es miembro de la Universitat, no me cabe otra explicación.

   Contestar
    • Luis

     del resto de temas que has dicho que se habla intuyo que ya asumes que si que hablamos, no?

     estamos en contra de que los estudiantes tengan que pagar más por los postgrados que por los grados (ahora un grado parece que no es suficiente)

     estamos en contra de la mala adaptación que se está haciendo en muchas situaciones. la situación de magisterio por ejemplo ha sido muy especial y gracias a campus jove ayer en el consejo de gobierno se solucionó. vamos a seguir atentos a la adaptación que se está haciendo en el resto de titulaciones.

     estamos en contra de los recortes. es imposible aplicar bolonia adecuadamente si se hacen recortes. no es posible menor número de estudiantes por clase con menos profesores por alumno.

     En definitiva, tenemos que estar vigilantes a la aplicación de Bolonia.

     Contestar
     • Senyor Garrofó

      O sea, que hay que estar «vigilantes» pero de momento no tenéis elementos de juicio para juzgar que es un desastre y que hay que volver a lo anterior, deduzco. Vamos, a favor. O como mínimo no en contra. La verdad es que lo podríais haber dicho en campaña.

   • Senyor Garrofó

    Yo no sé si hay problema o no. Me parece idiotizaste como único eje de campaña pero tú mismo: el que niegas que se regalen cosas y consideras casi un insulto que se diga que CJ lo hace eres tú.

    Contestar
    • Luis

     No, a mi no me parece un insulto. A mi me parece genial que se regale un boligrafo (como hace campus jove), un lapiz (como hace el bea), una piruleta (campus) o un caramelo (bea). mientras sean cosas pequeñas y no haya compra de votos no seque problema hay. creo que es hasta positivo. pero claro por lo que parece es bueno o malo en función de quien regala las cosas. eso es lo lamentable.

     Contestar
     • Universitari

      Pero quién está diciendo que sólo vostros regaléis?? O que por hacerlo vosotros sois peores?? De verdad macho te la agarras con papel de fumar…. Si esta es la capacidad de autocrítica que tiene Campus…..

 16. de derechas de toda la vida

  Los ganadores morales de las elecciones son Aveu, puesto que nadie daba un euro por ellos.
  Al final del recuento, se escuchaba por pasillos y aulas, un run-run alto y claro:
  «Soy el Aveuano…i me la toco con la mano»

  Contestar
  • Q33

   Estos son los que más guita se dejan a lo largo del año en cursos de libre elección (el año pasado estuvo dando conferencias sobre terrorismo en mi facultad Cotino) y en fiestas y saraos en discoteca.

   Unos elementos de cuidado los «cachorricos». Con una ideología que mmmm precisamente tocarse no se tocaran mucho XD

   Contestar
   • Luis

    PERO SI QUIEN HA DADO LIBRE ELECCIÓN ESTE AÑO ES EL BEA!!! YA ESTÁ BIEN DE MANIPULAR HOMBRE!!! y además, qué más dará que den libre elección???

    Contestar
    • Coentor

     Està parlant d’AVEU, que tots els anys munta alguna grossa per als crèdits.

     De fets amigues meues s’han apuntat als seus saraos «porque no había otra» i donaven facilitat per a que signares sense anar o signares i et pirares.

     El BEA està muntant actes des de fa 2 ó 3 anys, en col·laboració amb l’Associació Tirant lo Blanch (TLB). Jo he anat a alguns.

     I sí, Campus Jove també n’ha fet alguns (menys que estos dos, almenys a la meua facultat). I també ha organitzat conferències amb coneguts PSOEros com a ponents.

     Però és que Campus Jove no pintava res en eixos comentaris, estan parlant d’AVEU.

     Contestar
     • Antonio

      Si AVEU tiene la capacidad de organizar jornadas que muevan entre 200 y 600 personas es algo que no compete a nadie criticar.

     • Coentor

      ¿Y qué crítica tan terrible se ha hecho al respecto de organizar los cursillos, oh Antonio?

     • Antonio

      Iba en respuesta a un comentario en la «pestaña» anterior, donde refería unas jornadas a las que asistió Cotino. Un error escribirlo en esta.

   • de derechas de toda la vida

    Se tocan, se tocan!
    Pero despues hacen acto de constricción y se arrepienten, dos padrenuestros y hay quebuenaestasmaria y todo arreglado!

    Contestar
  • Antonio

   Mejor cállate porque este año desde Aveu no se ha regalado NADA, se han mejorado los resultados anteriores (como CJ, BEA y A Contracorrent) y nadie puede acusar a AVEU de actuar de forma ilícita en ningún momento!

   CJ no es del PSPV como AVEU no es del PP porque sencillamente NO DAN UN DURO a las asociaciones. Por tanto, no pueden pedir ningún tipo de explicación ni poner/quitar a nadie de ningún sitio.
   Defendéis vuestra ideología pero criticáis a aquellos que estan en una asociación con un grupo de gente AFÍN a su ideología.
   Si hay gente que pasa de las asociaciones a trabajar en el partido tal vez sea porque se mueve en su partido a la vez que trabaja en la asociación y ello conlleva que destaque si resulta válido para ello.

   Contestar
   • Ivsanval

    El PSPV y el PP no darán ni un duro a las asociaciones (para eso ya están las subvenciones de la Universitat. Y por cierto, los famosos condones de Caspa Jove, no se los daba el PSOE, ni la UV, los ROBABAN directamente del Consell de la Juventut de València), pero los que las mueven si son militantes de esos partidos, y van a lo que van.

    Al menos Acontracorrent no se esconde y dice directamente y sin tapujos que son Jóves de Esquerra Unida.

    También algunos deberían pensarse por qué sienten vergüenza de militar en el PP y en el PSOE, y otros no tienen ningún problema en ir por la vida de cara reconociendo su militancia en EUPV.

    Contestar
    • Antonio

     Aquí nadie se esconde! Se ha dicho que parte de AVEU también está afiliada a NNGG, y nos sentimos tan orgullosos como los de EU! Pero no, nuestra asociación no es del PP!! Hay un ligero matiz que muchos se empeñan en no ver.

     Contestar
    • Antonio

     Por cierto, tienes pruebas para acusar a CJ de ROBAR preservativos? Y esas pruebas son tan fiables que te permiten determinar si se trata de robo o de simplemente de hurto?

     Contestar
     • Ivsanval

      Las pruebas son que los condones que han estado repartiendo durante años los campusitos son los que encargó el CJ para sus campañas de prevención. Todo hubiera estado bien si no fuera porque ponían pegatinas de Campus encima del logo del CJ, apropiándose el material de mala manera para lograr votos. Se denunció y les pegaron un puro desde el CJ y creo que pararon.

      Wow, el PP defendiendo al PSOE, para que luego digan que no hay amor! XD

     • josema

      Puff, salió el tema de los condones. A ver, los condones repartidos por Campus jove forman parte de una campaña estatal. La critica siempre hecha es que ellos piden cajas y cajas sólo para taparlos con su pegatinita (este año no, gracias) de Campus Jove y repartirlos como si fueran propios para luego dejarlos en el cajón de su local.
      Ese y otros materiales del CJE que ellos han utilizado es un material público destinado a fines muy diferentes que el de conseguir votos para campus. Acc también ha tenido acceso a ese material y NUNCAlos habreis visto usarlo en campaña, pero por ejemplo si los habreis visto repartir las guías de educación sexual y prevención del VIH del CJE en actos diversos (recuerdo uno en concreto en enfermería).
      Además, la cumbre de este problema viene el año en que en las listas de Acontracorrent figuraba una compañera, responsable de esa campaña dentro del CJE, y por tanto no sólo conocedora de cuales eran los fines sino francamente cabreada de ver como parte de los 240000 euros que costaba la campaña se perdían en propaganda electoral barata. (Puede parecer mucha pasta, pero recordar que hablamos de una campaña estatal ;)) Fue ella misma las que les exigió, como responsable última de la campaña, que los retirarán y, por supuesto, que tuvieran al menos la decencia de no tapar con sus pegatinas a los responsables de la campaña. Y además que donde estaba todo el material informativo que acompañaba a los preservativos y que, evidentemente, era también para difundir.
      ¿Sabéis como solucionó la crisis? Llamando directamente al presidente del CJE (UGT) y a JSE, ya sabéis sindicato y partido que no tienen nada que ver con ellos pero que les hicieron al menos rectificar en el tema de las pegatinitas. (que encima continuaban poniéndolas a escondidas).
      A ver, que a mi me cabrea mil lo de regalar cosas, pero ya lo de usar material público elaborado con un fin concreto, para tu propio beneficio, aún me parece peor que regalar cosas con tu dinero.
      Aunque ambas me parezcan estrategias rechazables para conseguir el voto.

 17. Senyor Garrofó

  Molt interessant.

  Trobe a faltar, però, una anàlisi més detallada d’eixe nou sinducat discotequer de Dret que s’ha emportat tots els vots de dretes a la Facultat. I una explicació dels sindicats grocs de l’estil SDADE.

  Contestar
 18. Pepico

  Esto de negar las evidencias es muy PSPV. «Que no, que Campus Jove no tiene nada que ver con el PSPV aunque haya una ministra actual que haya militado ahí», «que no, que la Junta Electoral le da 11 segundos a Compromís porque sí, nosotros no hemos hecho nada», «que no, que la culpa de los desastrosos resultados electorales no es del Secretario General del PSPV».

  Campus está vinculado al PSPV, como el BEA al Bloc o AVEU y GU al PP. Negarlo es tomar a los que hemos estado en el entorno universitario como idiotas y ciegos que no ven lo que tienen delante.

  No voy a entrar en cosas internas porque eso lo desconozco, aunque veo que por aquí hay gente que sabe cosas, pero nadie está libre de pecado en cuanto a lo de regalar cosas aprovechando las elecciones o montar cursos de LE. Que no hemos nacido ayer.

  Contestar
 19. Invisible Empire

  Yo echo de menos una referencia al «chispa». Un clásico de los sindicatos de extrema derecha de Derecho, que se ha tirado media vida chupando del bote. Por otra parte, no os engañeis, la gente se mete en esas cosas para luego poder participar como «voluntario» en las citas de matrícula y poder matricularse de lo que les de la gana. 100% verídico.

  Contestar
  • Arròs a banda Post author

   Algú ho havia de dir xD

   Jo precisament en el Xispa sempre he tingut molt bona relació, és un tio que ha sabut estar als llocs, fer-se cafès i parlar amb tothom fins i tot en els moments més crus, i sempre ha eixit airós de les coses. De fet, si el PP no ha tingut una associació forta i unificada en Tarongers és en bona mesura gràcies a les intrigues del Xispa, que sent amic de tots els ha enfrontat a uns amb altres fins que es passaren a ganivet. A mi una volta em va dir que des de l’esquerra li hauríem d’estar agraïts, atès que ell s’havia carregat més associacions del PP del que nosaltres mai podríem fer xD

   Per a mi personalment és un tio entranyable, tot i l’abisme ideològic entre mig (ell feia les ponències de Coalició Valenciana!) sent el que és, un pillastre amb totes les lletres, que el pillaves votant dos voltes i totes les maganxes possibles, sempre ha tingut sentit de l’humor i acceptar quan perdia; i excepte amb la gent del PP ha anat sempre de cara, a diferència de molts altres. De fet després dels greus esdeveniments que portaren a l’agressió a un xic d’A Contracorrent en les eleccions de 2005, ell va ser un dels qui va contribuir a desmuntar el clima de tensió i d’aleshores no hi han tornat a haver hòsties entre estudiants dins de la Universitat.

   Un personatge amb clarobscurs, però certament molt divertit.

   Contestar
   • Senyor Garrofó

    Hòsties amb el Xispa! Eixe qui és? De quin centre? De quin grup? A què es dedicava? Per què era representant? Què ha sigut d’ell?

    Volem respostes!!!

    Contestar
    • Arròs a banda Post author

     De la Facultat de Dret, t’ha de sonar perquè porta ahí mitja vida. Jo l’he conegut ja a Estudiantes por la Libertad, però abans devia ser de Aula 2000, Valencia Universitaria i esta mena de xiringos . La darrera cosa que vaig saber d’ell es que estava en un intercanvi a Alemanya- perquè no l’havia vist massa per la cafeteria enguany, ell és omnipresent- però es veu que ja ha tornat. Algú de les associacions de dreta com el nostre amic Victor Soriano potser ens en pot dir més coses.

     Contestar
     • egosum

      Ahí sigue el Xispa, saluda a todos y con sus amigos blaveros de mitad de edad. Ese hombre va a asignatura por año para permanecer ahi todo la vida.

     • Universitari

      Sigue estando, no sé estudiando muy bien qué (en el caso de que lo haga), pero ahí está, doy fe. Por cierto, hablando de él, sería interesante ver y analizar cómo ciertas personas utilizan las asociaciones universitarias como plataforma para llegar a algún puesto en su respectivo partido, llegando incluso a prolongar su carrera años y años, y años y años (de forma totalmente surrealista), para situarse e ir haciendo hueco para dar el salto…. Por supuesto, que quede claro Luis que no hablo de ti, ni de nadie de CJ, vosotros sólo estáis ahi de forma totalmente altruista, faltaba más…

  • chisposa

   Estamos todos de acuerdo en que el chispas debe desaparecer de una vez de la Universidad!! que nos cuenten de una vez las alianzas cocainomanas entre el chispas y gu!

   Contestar
 20. Gabi

  Menudo debate se ha montado!! Lo primero, gracias a ‘La Paella Rusa’ por prestarnos a los respresentantes de estudiantes de la UV algo de atención, se agradece. Lo segundo, declararme fan de esta web, las críticas mordaces y sarcásticas por momentos rozan la genialidad. Dicho esto, muchas cosas que se dicen en el artículo sencillamente no son ciertas, y algunos comentarios poco rigurosos, o de una subjetividad y parcialidad tan alta que son comparables a las ‘artes’ de Isabel Durán.

  No pretendo hacer una enmienda a vuestro artículo porque Luis ya ha expuesto muchos puntos, y es aburdo entrar en discusiones que no llevan a ningún lado (algo así como un interrogatorio a Enric Sopena sobre cosas que hizo o hará bien el PP).

  Pero sí aprovecho para lanzaros una propuesta; organicemos un debate en la UV sobre las asociaciones de estuditantes. Creo que sois la plataforma ideal para hacerlo, sin tapujos, sin complejos y hablando claro. Yo, como Coordinador de Campus Jove en la UV estaré ahí el primero.

  Seguro que a través de vuestros contactos entre profesores de la UV no os resulta complicado.

  Si os parece bien, podemos empezar a hablarlo ya mismo.

  Un saludo y más rigor!

  Contestar
   • Luis

    sí pero que el debate no sea tan estúpido y no se hable solo de tonterías. hablemos de cosas serias por favor. a diferencia de gabi, conmigo para tonterías no contéis.

    Contestar
     • Coentor

      El Luis este ya ha aprendido de los mayores: cuando de lo que se hable no te guste, enmierda y desvía el tema para silenciarlo…

      Impressionant el desembarco de Campuseros Joves a defensar la seua organització, acussant al redactor de dir coses que no diu (i el millor de tot: titllar de falses afirmacions que són certes i continuar sense baixar-se del burro quan amb un googleig ràpid es demostra que tot el dit és cert)…

    • Ivsanval

     ¿Por «tonterías» hablas de debatir sobre Bolonia, por ejemplo, no? xD

     Oye, ¿cómo de fuerte fue la bronca que os pegó el Cerolo hace un par de años, cuando en plenas Asambleas contra Bolonia hicisteis aquella campaña con aquel cartel homófobo, «que no te la claven»? xD

     Contestar
     • duc de miraflor

      com mola el Luis este, no? es clava en els que busqeun a google i ens clava un youtube quan ja no sap que dir! eixa és la marxa!

    • Peligrosoparalaestabilidad

     Madre mia, hay gente que se desautoriza por si sola… sencillamente patético.

     El problema que tiene este artículo si es que tiene alguno es que aun es demasiado benevolente con Campus Jove, porque no sale ni la mitad de basura que ha ocurrido en esa organización, de eso también puedes hacer un debate Gabi, de como echar a 30 militantes para ganar una asamblea.

     Ánimo paella y hacerles casos informaros y aun encontrareis cosas mucho mas jugosas para desenmascarar fantasmas y fantasmadas.

     P.D Las malas artes se pagan, vease derecho, enhorabueno recogeis lo que sembrastes.

     Contestar
     • Ivsanval

      Coñe, ¿en Campus Jove hay asambleas? ¿han tenido que tirar a 30? En mi época universitaria, Caspa Jove funcionaba con los 4 de Juventudes Socialistas decidiendo las listas, yendo a captar pardillos un mes antes de las elecciones para montar las listas, y funcionando… después de elecciones llaman a los claustrales electos para que voten a los 4 de juventudes para los órganos de gobierno en el primer Claustro, y luego si te he visto no me acuerdo, Campus desaparece hasta un mes antes de las elecciones siguientes, en las que se repite el proceso. ¿Asambleas? ¿mande? xD

     • Peligrosoparalaestabilidad

      Claro hay asambleas donde solo votan los que a esos 4 que tu mencionas, que son de juventudes pero lo esconden, quieren.

      Es decir vota la gente a la que consiguen engañar a 4 personas que no es que desaparezcan el resto del año es que van a pedir su recompensa al partido o a juventudes de los que en teoria reniegan.

      Y así es la dirección de esta organización tiene que pedir favores y mas que eso para llenar las listas y expulsa afiliados la coherencia misma…

      Para mas información la mayoria de los expulsados eran de derecho ahí tienes los resultados de las elecciones en esta facultad… pediria la dimisión pero vamos eso es para gente con principios.

  • Extracomunitario estafado

   igual que en la concentración de esta mañana contra la subida de las tasas a los extracomunitarios Gabi? Que raro.. CJ lo llevaba de propuesta numero uno en su panfleto y luego, pasadas las elecciones, ni se presentan en la concentración..
   Si eso no es vender humo, que alguién me lo explique!

   Contestar
   • Peligrosoparalaestabilidad

    Pero no te preocupes eso no va a ser impedimento para que determinadas personas se intenten colgar una medalla

    Contestar
 21. General Sherman

  Creo que hay que felicitar a la gente de Campus Jove que ha participado en este debate diciendo que no tienen nada que ver con el PSPV, que nadie de Campus Jove ha acabado en el PSPV, que han sacado unos resultados de puta madre y que ellos no regalan nada: habréis sacado un huevo de votos hoy entre los estudiantes que lean La Paella Rusa. ¡Bravo!

  Contestar
 22. primo

  Visto el razonamiento que se hace aquí, podemos asumir que:
  El BEA recibe dinero de compromis, de hay la campaña fuerte de este año.
  El BEA también obtiene ayuda por parte de algunos decanatos, por lo que aparte de ayuda económica también hay profesores pidiendo el voto para ellos…
  a y que no se me olvide, el BEA compra votos regalando créditos de libre elección,……
  buenas conclusiones se pueden sacar

  Contestar
 23. Arrop i Tallaetes

  Yo siempre he dicho que todos estos grupúsculos universitarios de vividores, cantamañanas y futuros «Pajines» solo pueden tener cierto éxito en las carreras «literarias», lease (y estoy preparado para los palos que vengan) en aquellos estudios «donde no se pega ni brote» o el brote que se pega es ínfimo y hay muuuucho tiempo libre para jugar a ser políticos, en lugar de hacer como hacen los buenos estudiantes en sus ratos de asueto: beber quintos y jugar a las cartas.

  De ahí que en el Campus de Burjassot o en el Politécnico la participación electoral sea irrisoria. La» Química Orgánica de los Flavonoides» o el «Algebra Infinitesimal del tiro Hiperbólico» no deja mucho tiempo para elucubrar sobre el reparto del (oh! guau!) poder en la Universidad (de provincias, admitámoslo) de Valencia. Cuando pienso en siglas como «Expo Jove», «BEA i els seus colegues de la cuatribarrà» o «Cotino y sus numerarios», entre otros, solo me viene una palabra a la cabeza: PATETISMO.

  Se aceptan todo tipo de ataques al que suscribe. Vamos, alegradme el día.

  Contestar
  • Ivsanval

   Pues, que casualidad, que en las Facultades de Derecho y de Económicas, que no son exactamente carreras «literarias», es donde los cachorros del PSPV, del Bloc y del PP tienen mas éxito.

   Contestar
   • Cuixa de pollastre

    Me temo que Arrop se refiere precisamente a esas carreras. A ciencias sociales y a Humanidades, ambas se engloban dentro de las disciplinas «literarias», por oposición a las ciencias naturales. Creo, además, que precisamente por eso se conocía tradicionalmente a la Universidad de Valencia como la Universidad «literaria».

    Contestar
    • Q33

     Hombre, si bien es cierto que en mi facultad (Historia) no se para de hablar de política, las tendencias que dominan las conciencias de los alumnos son muy alter-mundistas y antiglobalizadoras.

     Existe de todo, también es cierto, tengo conocidos del AVEU, y de acontracorrent, y eso no significa que no exista gente de todas las tendencias políticas, pero que la tendencia general es votar a las tendencias más a la izquierda.

     También hay que saber que clase de persona se mete en una carrera así (y más ahora que no van a haber oposiciones en muuucho tiempo) son personas muy idealistas, muy del «rollo» hippie – ecologista – de izquierdas concienciado (que conste que no tengo nada contra ninguna tendencia política ni contra ninguna forma de ser, solo reflejo lo que veo).

     De todas formas, no se los resultados de mi facultad, pero por las camisetas que luce la gente, incluso después de la campaña electoral (hoy mismo comiendo he visto una) diría que ha arrasado BEA.

     Contestar
    • josema

     Da miedo responder, porque claro, con mi vinculación histórica con Acontracorrent tengo miedo de caer en un estilismo radical nada amable y que la letra se me cambie a Comic Sans 😉 😉
     Genial artículo, aunque posee varias cuestiones mínimas matizables (pero realmente tonterías Arròs, el artículo es genial 😉 Respecto a la sobrina de Alborch, si que es cierto que militó en campus, pero el año pasado ya no trabajaba con ellos. Y creo que nunca ha militado ni en el PSPV ni en JSPV, creo).
     Pero yo escribía con calma amable para decir que ese argumento de ciencias no, letras si es, simple y llanamente, estúpido.
     Realmente la diferencia no radica en los estudiantes sino en los y las q se proponen.Dado que el nivel de trepas futuros en derecho y más es mucho más alto también convierten allí las elecciones en una guerra.
     Pero, al menos Acc, en burjassot hemos encontrado una gran respuesta y un gran interés por parte de mucha gente, como mínimo al mismo nivel de blasco o tarongers, pero sin tonterías de otro tipo. Las compañeras de Biología han hablado en prácticamente todos los grupos y cursos de su facultad, con gente interesada y que les escuchaba, además de muy buena respuesta de los profesores también.
     No sé porque todos nos empeñamos en desideologizar y despolitizar a la gente de ciencias, de verdad.

     Contestar
   • Wombat

    Xico, que això ho digues tu, un dels més afamats cadellets d’EU que hi ha per la xarxa i conegut pel teu odi a tot-allò-que-faça-olor-a-Compromís

    Contestar
 24. General Sherman

  Por cierto, Aveu ya ha respondido a vuestras súplicas en Twitter y ha aparecido, personificándose en Víctor y Antonio. Es muy bonito cómo sus argumentos, por llamarlos de alguna forma, van confluyendo cada vez más con los de Luis. Una conjunción planetaria, un milagro de San Josemaría, que une AVEU y Campus Jove! PPSOE Universitario! Que se besen, que se besen!

  Contestar
  • Q33

   Es gracioso que todos digan que no regalan nada, ni que son filiales de ningún partido XD.

   AVEU no es un filial del PP (el color azul y la gaviota la habéis sacado por pura inspiración divina en un día de playa XD).

   Creo que estos señores o bien toman al resto de alumnos (y no alumnos) que estamos aquí leyendo y comentando el artículo como retrasados mentales; o bien ellos son los que nunca han visto como actúan sus propios partidos en campaña electoral…

   Contestar
   • Arròs a banda Post author

    Estimat Q33, m’informen de que si continues posant tantes XD en majúscules per frase acabarem descobrint que eres un alter ego de Carlos Martínez Gorriarán.

    Contestar
    • Q33

     Vaya, es un latiguillo que intento corregir y no se me va, las uso mucho para remarcar ironía, que hay mucha gente que necesita símbolos para entenderla…

     Intentare prescindir de la XD en público.

     Contestar
   • Antonio

    Es logico que nuestro color sea el azul y la V sea similar a la gaviota porque somos una asociación con una ideología bien definida, y la gente que llega nueva también se ve reconocida en dichos símbolos.
    Las asociaciones crecen por un tipo concreto de afinidad, y en este caso es la ideología.
    Ahora bien, AVEU será del PP el día que el PPCV reconozca en AVEU su asociación universitaria con todo lo que eso conlleva. Mientras tanto, AVEU es una asociación con una ideología definida en la cual algunos de sus afiliados lo son también de NNGG.

    Contestar
  • Ivsanval

   El PPSOE universitario lleva ya muchos años, Campus y la ya extinta UEU inaguraron la tradición de votar conjuntamente en el Claustro para ganar a BEA y CEPC en el reparto de puestos en las Comisiones.

   Contestar
  • Antonio

   Bonito no, sencillo: Vivimos el día a día desde las asociaciones y somos conscientes de como funcionan las cosas. Sabemos qué hacemos y qué regalamos desde nuestra asociación (y este año, pues eso: nada)

   Además, estoy seguro que a nuestros compañeros de CJ también les resultarán tan graciosas como a nosotros vuestras aseveraciones. Creéis que tenéis en poder la verdad absoluta sobre el funcionamiento de las asocaciones, sus «padrinos», etc. y realmente no hacéis más que mentir, mentir y mentir.

   Contestar
   • Q33

    Hombre, no es muy normal que un político bastante conocido de un partido en concreto se ofrezca para unas conferencias (organizadas por un sindicato universitario) así porque si desinteresadamente.

    Esto lo digo por un comentario anterior anterior a este, en el que comentaba ciertas conferencias organizadas por AVEU, en las que participo Cotino.

    Desde el respeto y sin tener nada en contra a que organicéis conferencias y que venga quien queráis, pero es que las cosas caen por su propio peso (es bastante conocido que el sindicato esta bastante ligado a la figura de Cotino, y por tanto, a su partido, el PP).

    Contestar
    • Antonio

     @Q33 Si en esas jornadas las cosas fueron de acuerdo a como suelen funcionar, se invitó a Cotino como ponente, al igual que se hace con multitud de personajes, tanto del mundo de la política, de la empresa, o de la universidad.
     Me alegra que hayas visto el matiz en que he incidido tanto en varios comentarios: hay una cierta relación entre Aveu y Cotino, hay una cierta relación entre gente de AVEU y Cotino, y también la hay con el PP; mas rigurosamente AVEU no es el PP. Ahora bien, que cada uno lo llame como quiera, pero que no tergiverse con que renegamos y nos avergonzamos de nuestras ideas!
     Un saludo

     Contestar
   • Coentor

    >>>>Sabemos qué hacemos y qué regalamos desde nuestra asociación (y este año, pues eso: nada)

    Quina llàstima que això siga mentida. Ahir la meua companya de classe erasmus anava amb un boli roig dels de sempre de Campus Jove. D’on l’ha pogut traure si fa dos mesos no estava a este País?

    I vaja, qualsevol que vaja a classe sap que a partir del dilluns d’abans les eleccions «ja és nadal al Corte Inglés».

    El que sí crec que enguany no heu regalat són les tradicionals regles de Campus Jove.

    Contestar
 25. EL DECANO

  Juuuuuuuuego con mi melocotoneeero (8)
  seguis siendo frikis jajajaJAJAJJAJAJAJAJA
  Por cierto donde estaban las papeletas del PP?

  Contestar
 26. Kalifa

  Enhorabona per l’article! M’has fet viatjar en el temps i tornar ala meus anys d’universitari! Com a exrepresentant d’estudiants, amb dues organitzacions diferents, afirme que la major part del que dius es ben cert!
  Malgrat alguns intents l’estudiantat no coneix ben be pq a que serveixen les seus organismes de representació i moltes vegades l’acció d’aquestos es concentra nomes a la setmana electoral. Tanmateix alguns intenten desnvolupar actes lligats a la seua ideologia al llarg del curs (Acontracorrent per eixmple organitza conferències de temàtica social/feminista/plans universitaris…; o el BEA de qüestions més identitàries).
  Negar les lligams dels sindicats amb els partits es d’un cinisme descomunal…, però amb l’excepcció d’ACC cap ho reconeix de forma oberta (malgrat que pertanyer al sindicat no comporta militar en EU). Afirmar que Campus Jove no te relació amb el PSPV…

  De totes maneres la major part dels estudiants tejen com a única i gran preocupació la paella de la fac. i les festes. Així era la dècada passada i així supose que continua sent!

  Contestar
 27. Wombat

  Una nota important, la foto que fiques de Morera&Cia, cap d’ells actualment estudia a la Universitat i per tant, difícilment poden ser cadellets del BEA, com a molt ex-beatos i no tots

  Contestar
 28. Anónima

  Hola

  He sido militante (si es que se le puede llamar así) de campus jove. empecé por una amiga que estaba allí y me lo vendió como algo de izquierdas y dónde nos lo pasaríamos genial. Me fuí. No sólo porque todo lo que decís aquí es cierto y yo me tomo la política universitaria como algo serio, sino por cuestiones políticas e ideológicas. Campus jove ha estado siempre a favor de bolonia. De hecho, cuando el movimiento antibolonia, negaban lo que los de las asambleas decian… campus decia que los masters no serán tan caros, que no era obligado hacer un master (cuando en la practica si lo es si quieres tener el nivel que antes tenías con licenciatura), que bolonia era bueno, que no tenía nada que ver con las subidas de tasas que previamos que iban a ocurrir, etc, etc, etc. Total, que ahora como ha ganado el pp, se volveran mas de izquierdas. Hacen lo mismo que el psoe, porque son lo mismo: todo lo que haga el partido, estoy a favor, aunque sea de derechas. Como pueden tanta verguenza de decir que estan en contra de los recortes? de los recortes que hace la generalitat? y los que ha hecho zapatero o la propia universidad? su programa electoral de este año era mas que patetico, yo creoque les queda mejor seguir como los anteriores, hablar de jardines, parkings y discotecas, en lugar de politica universitaria. Ahora este año, va y resulta que itenen 5 puntos en cntra de recortes y subidas de tasas. Cuando la subida de tasas, y los recortes, son la materializacion mas clara de bolonia y la EU2015. Por cierto, la EU2015 no ha sido ni mencionada por campus jove. Ah y por cierto, en el adr de sociales de esta semana, se propuso hacer una pancarta para la asamblea 15m tarongers (en la qe ponga el dia y hora de reunion, difusion vamos) y campus jove se abstuvo. Es increible. Gabi, espero que te prepares bien sobre la estrategia universidad 2015 o Bolonia parte 2… porque es la madre del cordero de la politica universitaria actual. A ver que nos contais esta vez. Y recordar, no podeis estar en contra, porque en su dia la defendisteis igual que defendisteis bolonia. Ahpora a ver si como el ecnargado de llevar a cabo la EU2015 es el pp igual os convertis en rojos que vais a las asambleas…. quiero ese debate que propone gabi ya!!!!! y para hablar de cosas serias!

  Suscribo las palabras del artículo. Y doy fe de primera mano de que es cierto. Además, no soy de antaño, soy actual, para que no se me acuse. Y no me he informado en el google, sino lo he vivido en carne y hueso. Asi espantan a tanta gente que tiene un poco de seriedad.

  Contestar
 29. lalalala

  ¿En serio? ¿Os parece mínimamente normal?
  ¿Por qué no os buscáis una vida?
  Parece que si no os metéis con los demás no estéis realizados, coño! Cada uno a lo suyo!
  Es que hay que ver lo que es fácil criticar a los demás sin que tú mismo estés haciendo una puta mierda por por solucionar algo!
  MENOS HABLAR Y MÁS ACTUAR.

  Contestar
 30. Universitari

  Bueno, viendo que ya va saliendo alguna cosilla y dado que supongo habrá mucha gente que lo desconozca, voy a tratar de contar la última Alartada con la que los chicos de Campus me sorprendieron hace unos meses. Siento no entrar mucho más en profundidad en el tema puesto que los detalles concretos los desconozco, pero vamos, creo que la idea fundamental queda bastante clara:

  Como ya se ha comentado anteriormente, la por entonces nueva dirección de Campus Jove se pega el ostión padre las elecciones pasadas. Evidentemente, no hay nada que se haya hecho mal, no existe ningún responsable ni se produce ninguna dimisión, pa qué… (¿os suena de algo?, ¿al Tigre de Alaquás quizá?). De forma creo que lógica (o por lo menos así entiendo yo a una organización que dice ser progresista o de izquierdas), va apareciendo un grupo de gente crítica con la gestión que se está haciendo en Campus y, por tanto, con la dirección actual. Mientras, estos últimos ven peligrar su estimado y merecido trono, -que por algo lamimos culos en su momento, joder-. En este contexto, ambos bandos optan por una solución muy de la casa: inflar el censo (tampoco resulta familiar, ¿verdad?).
  Así, nos plantamos en el inicio del presente curso. Puesto que la dirección actual ya tenía a casi todos sus colegas en Campus o habían finalizado sus estudios (sí, hay gente en Campus que acaba sus estudios, y con nota eh), no tenían mucho más de donde tirar; y, dado que la masa crítica interna no hace más que aumentar, la dirección actual, en un ataque de pluralismo y democracia interna dónde los haya y viendo inminente su caída, opta por la mejor y más pacífica de las soluciones: expulsar de Campus a todos aquellos que tiene la certeza de que no les van a votar, así como paralizar todas las nuevas afiliaciones que huelen mal (es decir, todas las que no han hecho ellos); con el pretexto, y esto es lo mejor de todo, de que sus intenciones no son buenas, honestas, o algo por estilo (si alguien lo sabe con exactitud que lo cuente por favor, que el argumento es para descojonarse). Lo dicho, ejemplo de democracia y pluralismo interno digno de exportar al resto de universidades españolas y europeas. Además, a su favor cuentan con unos Estatutos que a duras penas superan las 5 páginas (no es de extrañar si hay que hacerlos comprensibles para todos sus miembros, teniendo en cuenta el nivel general que aquí han demostrado) y la inexistencia de un órgano encargado de velar por la legalidad interna (¿alguien lo dudaba?).

  Y es aquí donde alcanza su cénit el concepto de Alartada al que me refería anteriormente: dícese de toda acción que tiene como objetivo la eliminación, si puede ser aniquilación mejor, de cualquier individuo que realiza o es capaz de realizar cualquier atisbo de crítica interna. -Que tenemos gente que nos cuestiona, nos contradice o se nos pone en contra, pues se les expulsa y cortamos el problema de raíz, que para algo el jefe soy yo, oiga-.

  Saquen conclusiones Señores. Pero por supuesto, cualquier paralelismo con el PSPV es mera coincidencia o fruto de alguna mente retorcida y maligna, palabra de Luis.

  Contestar
 31. Lluís

  Han pasado 15 años desde que salí de la Universidad, en este caso de la Politécnica de Catalunya, pero veo que algunas cosas no han cambiado sino es para empeorar.
  El plan de estudios que sufrí yo tendría sus defectos, pero era más serio en algunos aspectos, eso de los créditos de libre elección no existían, y a nadie le convalidaban créditos por dedicarse a matar el tiempo jugando a las cartas en la Delegación de Alumnos o (eso lo hacen en INEF) por jugar al fútbol en el equipo de tercera regional de su barrio o pueblo.
  Pero en ese tiempo, meterte allí ya tenía algunas ventajas. Entre otras cosas, algunos profesores solían ser más receptivos si el que iba a solicitar revisión de examen era uno de la delegación, o podías saltarte mejor el turno a la hora de matricularte (evitando asignaturas a las 8 de la mañana). Pero lo mejor que consiguieron por allí fue montar una empresa, en teoría sin ánimo de lucro pero con una transparencia y unas actuaciones dignas de la SGAE; entre otras cosas, monopolizaban los cursillos de cosas útiles que se impartían fuera de periodos lectivos, utilizando sin pagar o pagando una ridiculez recursos de la universidad (aulas, salas de ordenadores, repografía,…) e impidiendo que empresas externas u otros grupos de estudiantes hiciesen algo parecido.

  Luego, de defender los intereses de los estudiantes, que se supone que para eso estaban, nada de nada. Si tenías algún problema, era perder el tiempo irse allí, o no estaban nunca, o tampoco levantaban el trasero. De lo que hacían con el dinero que tenían asignado, ni idea, no sé si era poco o mucho, pero jamás dieron explicación alguna al respecto.

  Contestar
 32. EMARSA

  Per favor necessitem urgentment una anàlisi del cas de les «traductores» romaneses de l’afer Emarsa.

  Els del Cas Gürtel al costat d’aquests són els «paries» de la corrupció!

  Contestar
 33. TABALET I DOLÇAINA

  Xé que bo. Si pareix un Juego de Tronos.
  M’ ha recordat els meus temps universitaris, de fa una dècada. vivència pròpia, Universitat d’ Alacant, finals dels 90 i principis dels 2000. Campus jove es regit per dos ments brillants un xic anomenat Herick Campos i una ricura rubia que «estudiava sociologia» que era més coneguda en la zona del Barrio que en les facultats, el seua nom era ……Leire.
  Desprès del seu mandat Campus Jove no va tornar a alçar el cap (no se hui fa més de 6 anys que no tinc contacte algun amb el mon universitari). Ah i aquells que diuen que Campus Jove no te res que vorer en el PSOE o son jilipolles o es creuen que els demes si que son jilipolles.

  Contestar
 34. alzireño

  Echo de menos en todo este analisis electoral y sus posteriores comentarios algun tipo de nose cita, a la aspiradora de Alzira, aunque solo sea por los años que ha estado guarrungeando por la Universidad.

  RIP.

  Contestar
 35. Un votant preocupat

  Jo, sincerament, pense que la ací la gent el que diu seu creu com a veritat absoluta.
  Campus Jove = PSOE/PSPV/JSPV ? No ho sé.
  Claustrals de CJ amb militancia activa al PSPV? Dels 15, juraría que més de 10.
  I sino, Luís, posa así el nom dels 15 Claustrals i posa si estan o han estat afiliats al PSPV/JSPV.

  Deixant de banda això, aquest any com estudiant de la UV el que he vist:
  -Activitats: el BEA, 2 cursos de lliure eleeció. Això que vol dir? Que han buscat ponents, pagat desplaçaments, dinars, preparat les aules, han preparat un programa de xarrades sobre la CRISIS i alternatives molt interesant (amb ponents com Arcadi Oliveres)..
  I tot això per a què? Per a que els estudiants que estem encara en plans antics puguem aconseguir aquestos crédits.
  A canvi de que? El preu del curs era de 40€. Sabeu que la universitat fa pagar per estos crédits. Quin és el preu de 2 crédits? No ho se, pero pense que molt de benefici no quedará.
  He vist també sobre uns concursos de música en valencià. preu de l’entrada? GRATUÏT!
  A més de fomentar grups valencians i que canten en Valencià, grups de gent de la unversitat, han guanyat algo? Jo alli vaig vore a gent del BEA, pero ni a la barra, ni cobrant entrada.. Però com dic, no ho sé.
  Segur que ha fet més coses, pero bé, això es el que m’ha arribat a mi.

  Campus Jove:
  -Torneig de Futbol 7. No se com anà per que no vaig estar present, pero 50€ de inscripció i 500€ en premis. Que trauen de tot açò els estudiants? Pràcticar esport? Se que les pistes son gratuïtes (les cedeix la universitat), supose que se pagaran als arbrits, la resta.. No tinc ni idea, pero el que si que sé, (per que un amic de clase va participar) que hi havia gent que no era universitaria. Aleshores, la activitat per a quí es?
  -Festa de la discoteca SuperClub. 7€ entrada i copa. Quina activitat es exactament eixa? Vendre entrades per a una discoteca privada al despatx cedit per la universitat pública? Quin benefici trauen d’això? Tampoc ho se, el que si que se, que un dels anteriors membres de Campus Jove (claustral i juntal fins aquest any) es del «Director» d’aquesta discoteca.
  La resta de activitats, alguna xarrada hem pareix, es tot el que he vist.

  Contestar
  • Luis

   hay muchos claustrales de campus jove que no son de jspv. no se cuantos porque no es algo que preguntemos ni pienso hacerlo.

   sobre el fútbol y la fiesta te puedo decir que se perdió dinero, pero fue un éxito y a la gente le gustó. si a ti no te gusta, NO VAYAS.

   y si tanto molestan nuestras actividades a algunos ultras, es que estamos haciendo las cosas bien, así que estoy contento. gracias por vuestros comentarios!!!

   Contestar
   • Un votant preocupat

    Luis, tu eres militant de PSPV? Si ho eres, no coneixes als teus companys?
    Mirant la gent finalment elegida m’ha cridat l’atenció que a Economia (que es la facultat a la que estudie) un company meu de la doble titulació ha eixit elegit! Però.. segons m’ha dit ell, esta d’Erasmus a França fins febrer.. aixi que com ens podra representar a les juntes que es façen abans de que torne? Esta mateixa persona també es President del ADR de Economia! Ohh wait!

    Bueno deixant de banda això,hem pareix perfecte que feu festes i que «gusten» pero crec que deurieu de tindre més clar quin es el vostre paper quant vos voten..

    Contestar
    • Luis

     Compañero, agradezco tu preocupación (falsa, simplemente quieres meter mierda). El compañero al que citas está aquí en poco más de dos semanas, se presenta a las elecciones que le sale de las narices y va a ir a todas las juntas de facultad. Y de los 5 juntales solo 2 militan en el PSPV. Pero da igual lo que te diga, solo quieres meter mierda y más mierda, pero no pasa nada, lleváis ya casi 15 años perdiendo elección tras elección en la facultad de economía (por algo será, tal vez porque lo único que sabéis hacer es insultar al personal????)

     Contestar
     • Peligrosoparalaestabilidad

      Y estos son el talante y la educación de un Luis que como pongamos otro comentario con la verdad que le incomoda va a romper el teclado de su pc de un golpe ajajajaj

      Enserio roza el patetismo, y no no es meter mierda es contarle a la gente lo que de verdad pasa en ese chiringuito que os habeis montado con intereses personales, y no me hagas reir con lo de jspv/pspv por favor, si campus es vuestro ansiado trampolin

     • Un votant preocupat

      lleváis ya casi 15 años perdiendo elección tras elección en la facultad de economía (por algo será, tal vez porque lo único que sabéis hacer es insultar al personal????)

      A qui et refereixes exactament? Si es al BEA, crec que son els clars guanyadors de les eleccions i no precisament per els amics sino (segons el meu punt de vista) per el treball fet.

      I justet, ara veurem dels 5 juntals, quants van a totes les juntes de facultad, que segons he llegit a les actes de les juntes de Economia, (que proximament si segueixes mentint, les publicaré). Per què pel que fa al present any, els 5 juntals no han estat mai i per exemple a la Junta del 15 de Juliol, ningú de Campus Jove estava present!
      Això si, després per a ocupar la cadira (per que si fora per a treballar per els estudiants, sabeu de sobra que no pactarieu amb ells) si que sabeu pactar amb AVEU/GU & co. Espere que vos vaja bé.

     • primo

      En respuesta a lo del acta, siento decirte que no creo que hayas podido comprobar que a la reunion del 15 de julio, dudo mucho que puedas asegurar eso, ya que ese acta aun no esta colgada… (yo no la tengo y soy juntal)… asi que o es un bulo y es mentira? o tienes acceso a archivos privilegiados… por lo que no eres un simple estudiante…
      asi que me gustaria pedirte que con tus contactos evitaras las juntas en plenos examenes. saludos y gracias

 36. Militante PSPV/IS

  Soy un militante del PSPV de Valencia, en concreto pertenezco a la corriente Izquierda socialista y me he quedado muy sorprendido al leer todos los comentarios de este artículo.

  Conozco a Gabriel Salinas y a Luis Pastor porque son compañeros del partido y me ha sorprendido enormemente que renieguen del PSPV cuando no es ningún secreto que ellos son militantes activos del partido (por eso les conozco y se quienes son, porque militantes somos muchos).

  En concreto Luis Pastor milita en la Agrupación del Pla del Real cuyo Secretario General es Carlos de la Cruz (se que fue coordinador de Campus no hace mucho). No es ningún secreto porque incluso es una persona bastante cercana a la corriente del secretario general Salva Broseta (Alartista) y digo que no es ningún secreto porque salió en un video de su campaña como secretario general, lo q muestra su vinculación pq era un video de campaña interna orgánica y a eso no se accede tan facilmente.

  http://www.youtube.com/watch?v=cgWlwmyLRDE

  (es el del polo rojo)

  De Gabriel Salinas sé menos no se donde milita pero lo he visto en muchos actos del partido.

  En fin que me he quedado muy sorprendido de q compañeros del partido renieguen con tanta fuerza del partido sobretodo cuando no es ningún secreto su militancia (Luis sale incluso en un video). Desde IS pediremos que este tipo de actitudes tengan sus consecuencias en el partido pq no es lógico que militantes renieguen de esta manera de sus propias siglas.

  Contestar
 37. Jordi

  Leyendo las opiniones se demuestra (ya de sobra demostrada con la baja participación de los estudiantes) que estas elecciones no sirven para nada más que para intentar que partidos políticos sigan metiendo mano en las universidades aunque sea vía organizaciones estudiantiles. Sinceramente lo que salga de ahí poco importa.

  Contestar
 38. Tavella tendra

  M’enxisa eixe Luis! Autocrític i amb capacitat d’encaixar les crítiques dels altres; sincer i respectuós amb els altres comentaris, i amb la lliçó més important del Soe ben apresa: dir el contrari del que es fa i negar les evidències.
  Si després d’Alarte no abaixen la persiana en Blanqueries, amb perdonavides com eixe no patiu que la cosa anirà rapideta.
  Ah! Molt bon article.

  Contestar
 39. Sebyorblau

  Tuno indignado: no tires la piedra y escondas la mano. Los comentarios están para dar rienda suelta a tus instintos. No te cortes. Cuéntanos todo lo que sepas sobre la institución mas casposa que existe. Estamos esperando. Que comience el #Tunagate

  Contestar
 40. Ambercocat

  Hola. És ací on es trenca la mà de cara a futures empreses vinculades amb la política? Gràcies.

  No, ara va de bo. Corrobore el Tunagate. Conec a “El Pollino”. Vaig a traicionar-lo perquè ell em va traïcionar a mi. Jo vaig assistir a la seua boda per demanar-li un favor personal ,en el seu despatx, mentre tots els convidats ballaven en el jardí. Gran barra lliure per cert. És un home per al qual la família és el més important. És conegut pels estudiants Erasmus amb l’àlies ‘the godchicken’. Estem parlant del cap de la trama corrupta més gran en tota la història del món tuner.

  Dóna ràbia que et facen perdre el temps eh? Ara ja saps el que he sentit al llegir els comentaris de Luis.

  Contestar
  • Edgar Poves

   Como respuesta al tuno indignado este y al resto de personas que hablan por hablar, me llamo Edgar Poves, soy estudiante de la Facultad de Derecho de Valencia y soy el Presidente de la Muy Gloriosa Tuna de Derecho de Valencia. Hacía mucho tiempo que no me reía tanto al leer semejantes tonterías y no lo digo por el artículo, si no por los comentarios que nos hacen referencia, os felicito por que sois como la prensa rosa.

   Hace falta documentarse antes de escribir una opinión para que tenga un mínimo de objetividad. Lo digo por pequeños detalles como son : la veracidad y la credibilidad del asunto en cuestión.

   Creo que ya he perdido suficiente tiempo en contestar a vuestros comentarios, por cierto me ha gustado lo de hacer un artículo sobre las tunas, estamos todos los jueves a mediodía en la facultad y si os apetece quedar con un café de por medio, encantado.

   Un saludo cordial

   Contestar
   • Ambercocat

    Gràcies per respondre Edgar Poves. Què rises.
    Ah i si vols, pega-li una miradeta a la primera pel·lícula de ‘El padrino’ (en anglès ‘The godfather’). Més pistes no et puc donar. Va, una més: no tinc ni idea de qui és «El pollino».

    Un abraç, Presidente de la Muy Gloriosa Tuna de Derecho de Valencia.

    Contestar
 41. Tuno Orgulloso

  Valiente, yo lo que creo sinceramente que estas resentido, y es que seguramente nos habremos acostado con tu novia,tu madre y posiblemente tu hermana…lo siento.VIVA LA TUNA!

  Contestar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Esta página está alojada en La Página Definitiva. Sus contenidos pertenecen a sus autores, que escriben con seudónimo para evitar ser represaliados por sus opiniones.

Contribución anónima

Esto lo hacemos gratis y es mérito, entre otros, de personas anónimas. Aun así cuesta tiempo y dinero. Si te gusta lo que hacemos y quieres colaborar, páganos unas cervezas.

Artículos en tu correo

Te enviamos los nuevos artículos a tu correo electrónico: