La Paella RusaTota empastrà

La Paella Rusa

Campanya empastrà, dia 15: traca final de no-campanya

Ahir (i preguem als lectors que ens perdonen pel retard, anàvem molt ocupats) va ser l’últim dia de campanya electoral, com explicàvem al nostre article diari de Valencia Plaza. Hui estem en jornada de reflexió i recomanem l’article d’Andrés Boix al respecte per a El País edició Valenciastan.

Plaça del Caudillo, anit. La Policia Local va xifrar l'assistència en 10.000 persones.

El moviment sorgit dels jóvens indignats que van veure els fets de la Plaça Tahrir per la televisió continua el seu transcurs imparable. Independentment dels èxits que puguen aconseguir, és indubtable, com ja hem assenyalat també a LPD, que tenen el mèrit indubtable d’haver fet saltat pels aires la campanya electoral, que ha deixat de tenir cap sentit. De fet, no sabem ni perquè continuem fent seguiment. Suposem que és el costum, la renúncia a la vida social, o la pura addicció a la droga barata. El dilluns ja els contem si ens podem desintoxicar o no.

Tornem al tema #spanishrevolution ara també és #catalanrevolution i moltes més coses. Al País Valencià a hores d’ara, i pel que sabem des de La Paella Russa, tenim acampades ja a Oriola, Alacant, Alcoi, Benidorm, Dénia, Gandia, Ontinyent, Alzira, València, Sagunt, Castelló, Benicarló i Vinaròs; un salt quantitatiu però també qualitatiu: este migdia els acampats han bloquejat les seus de Bancaixa-Bankia, BBVA, Santander, i han ocupat la històrica seu del Banc de València al Carrer de les Barques.

Els col·legues bloquejant la seu de "Querido Emilio". Que dolents! Fareu plorar a Garzón!

Ja hem comentat a bastament la ceguesa dels polítics respecte a la convocatòria; però el PSOE no s’ha atrevit a desallotjar a la força les acampades quan estan en ple ascens. Ja es preveu prou grossa la seua debacle com per damunt tirar gasolina sobre el foc. El maligne Rubalcaba i els seus còmplices d’ETA, Al Qaeda i l’Exèrcit de la Cinta Roja han decidit restar prudents i no encendre més els ànims, encara que El Mundo els demane mà dura.

A més, els acampats mostren un respecte escrupulós cap als principis de la no-violència, i a penes si ixen dels límits acotats per no crear més molèsties de les imprescindibles. Més que seguir l’exemple tunisià o egipci, repeteixen allò que van veure a la televisió. De les vagues generals i lluites als carrers que paralitzaren Egipte del tot i obligaren Mubarak a cedir i renunciar al poder no se n’ha vist cap per ací.

Quasi totes les anàlisis parlen de que el moviment es desinflarà després de les eleccions, però en les assemblees el missatge no és precisament aquest. En tot cas serà determinant el que passe a les eleccions i si aquest moviment tindrà algun resultat en els equilibris polítics, singularment allà on se celebren eleccions autonòmiques i hi ha un moviment fort: a Valenciastan i a Madrid.

El pronòstic de Vicent Franch

El veterà assagista, polític i catedràtic de Dret Constitucional i Ciència Política a la Universitat de València, el professor Vicent Franch, s’ha mullat fent un agosarat pronòstic per les eleccions. Segons ell, el PP puja algun escó, el PSOE cau per sota del 25%, EU voreja el 10% i Compromís supera el 5%. Les visites als vídeos de Mònica Oltra en la recta final de campanya ajuden a esta tendència; a més el seu nom sona insistentment entre els acampats com a referent.

Sap més el dimoni per vell que per dimoni i és el cas també del professor Franch; alguns dels paellers, que n’hem estat companys i/o alumnes, tenim motius per fiar-nos prou del seu criteri. Despús-demà sabrem què passa i si encerta o no. Això si, nega saber res de l’Operació All-i-oli.

Solidaritat Catalana aposta per Compromís

Informadors del veí Polaquistan ens informen que Solidaritat Catalana per la Independència, la formació ara liderada pel notari saguntí Alfons Lòpez-Tena, ha decidit donar suport a la Coalició Compromís per a les autonòmiques i municipals a Valenciastan, aparentment amb l’oposició del PSAN.

Cita del dia d’Ana Kringe Transfugueitor

La cita de hui no necessita exègesi: és la justificació última de la moció de censura. Sobre qui és Juan Collado, recomane revisitar l’article que vam publicar sobre ell, Ana Kringe i les relacions amb Adolfo Utor, president de Baleària, i Joan Ignasi Pla.

La prepotencia y el talante autoritario de Viciano provocaron una fractura en el anterior equipo de Gobierno apenas cuatro meses despúes de comenzar la legislatura (sic). No hizo partícipe a la oposición del concierto previo del Plan General de Ordenación Urbana (PGOU) que se estaba elaborando, No me sorprendió, ya que su manera de gobernar nunca se ha caracterizado por la transparencia y la búsqueda de consensos. Llegó incluso a redactar y presentar el concierto ante la Generalitat del concierto previo ocultándolo a la oposición y a los ciudadanos. Sin embargo, la opacidad y el mal funcionamiento de la Gerencia de Urbanismo generaron un profundo malestar incluso entre las filas socialistas.

La situación explota cuando la entonces alcaldesa intenta colocar a dedo a Juan Frasés sin sacar un concurso público para adjudicar la plaza de gerente de Urbanismo Todos los grupos de la oposición solicitamos un informe al secretario municipal, quien certificó que el procedimiento que pretendía seguir el equipo de Gobierno para contratar a Frasés era ilegal. Como era habitual cada vez que la ex alcaldesa recibía un informe en contra de sus intereses, solicitó varios informes externos, pagados con el dinero de todos los ciudadanos. Nadie entendía el interés de la alcaldesa por contratar a Frasés en contra del informe del secretario municipal. Al final daba la sensación de que él tenía más poder en el Ayuntamiento que Paqui Viciano.

La ruptura del equipo de Gobierno se produjo el 25 de octubre de 2007. Los grupos de la oposición presentamos en el pleno una moción conjunta solicitando que la plaza de  gerente de Urbanismo se convocara por concurso, así como la modificación de ciertos artículos del reglamento de funcionamiento de la Gerencia. El concejal socialista Juan  Collado no quiso ser partícipe de la decisión de sus compañeros y rompió la disciplina de  voto, respaldando la moción del Partido Popular, Gent de Dénia, Centre Unificat y Partido Socialdemócrata.

No sorprendió que Juan Collado tomara esa decisión. Ni a la oposición ni al Gobierno. No en vano, él se reunió en varias ocasiones con Paqui Viciano para exigir que el gerente de Urbanismo fuera contratado de forma legal y para solicitar mayor transparencia en los temas que se trataban en el pleno. Fue incapaz de reconducir la situación Le faltó talla política.

Querida Dénia: Hablemos claro.

Pàgines 62 a 64

Hui ens acusen de:

Al’article sobre Mònica Oltra i el 5%, un lector acusa Senyor Garrofó de ser d’Esquerra Unida i odiar Compromís.

En Control:

Uiii, com li pica al Senyor Garrofó, vull dir a Izquierda Unida, que Compromís estiga ahí. ajajajaja !

Demà, més.

Etiquetas

Compartir

Artículos relacionados

11 thoughts on “Campanya empastrà, dia 15: traca final de no-campanya

 1. ASTOLFO

  ¡Ya llegó, ya llegó!

  Qué gente, hasta las 5 de la mañana me habéis tenido esperando. Pero ha valido la pena. Aunque breve, está lo esencial sobre la campaña, que ya no son las tonterías de Alarte y Camps sino la Plaça del 15 de maig.

  Muy bien vistos los matices de todo lo que ha ido ocurriendo.

  Formidable la traca final de Ana Kringe.

  Contestar
 2. Johnny

  Quiero aprovechar hoy, que vengo ahora de estar por ahí con los amigo y voy a poder dormir lo que me dé la gana desde hace semanas, para agradecer a quienes habéis hecho la paella rusa todo vuestro esfuerzo. Quienes llevamos trabajando en la campaña como cursantes sabemos lo sacrificado que es estar ahí al pie del cañón todos los días. Y también sabemos lo que es hacerlo por gusto, sin cobrar. Muchas gracias y enhorabuena.

  Llevo semanas sin escribir porque volvía a casa derrengado pero he de confesar que siempre buscaba un hueco para leeros. Yo, que pensaba que eráis una de esas cosas que monta de vez en cuando Blasco contra el PSPV, he quedado convertido en un adicto.

  Estas elecciones han sido mejores, pase lo que pase, porque al menos han sido divertidas con vosotros (y eso que algunas veces me habéis tocado los cojones bien). Ya digo que habéis sido «el descanso del guerrero».

  ¡Gracias!

  Contestar
  • Senyor Garrofó

   Johnny, debe de ser porque estoy un poco tontito con estos de las concentraciones y tal, pero… ¡me has emocionado!

   Un fuerte abrazo para ti también y gracias por leernos, por los comentarios y también por las críticas. De eso iba La Paella Rusa y gracias a persona como tú nos lo hemos podido pasar así de bien estas semanas.

   ¡Que dure!

   Contestar
 3. Coentor

  Com que supose i espere que el bloc (el d’internet) continuarà viu, propose (si és possible) que les cròniques en comptes de fer-se de la campanya es facen de les assemblees de la plaça del 15 de maig.

  O almenys, podríeu fer una anàlisi de la fauna que allà es deixa caure: abuelos nostàlgics «amb Durruti vivíem millor» que no saben de què va la cosa, abuelos «contra Franco vivíem millor» que no se’ls va tant l’olla però també venen, com deia Ovidi deixant els fills amb l’esperança que facen ells el que no han fet; frikis variats que porten missatges d’amor, anti-capitalistes de salón amb frases incendiàries variades, i un llarg etc…

  Contestar
 4. Javier López

  Circula por ahí el rumor de una encuesta:
  – PP: 58-60 esc
  – PSOE: 28-30 esc
  – IU: 8-10 esc
  – Compromís: 0-3 esc

  Contestar
  • Coentor

   >>>Circula por ahí el rumor de una encuesta:

   Fonts superfiables, doncs. En jornada de reflexió està prohibida la propaganda electoral, i cinc dies abans de les eleccions, es prohibeix difondre resultats d’enquestes…

   … encara que estes siguen inventades.

   Contestar
 5. el insociable funcionaro

  Hola de nou., vos he deixat un comentari al de la Mònica i el 5%, ara a la fi de campanya l’he agafat gust a aixó d’intervindre..
  En aquell comentari m’he oblidat dir que el que dic al voltant de la llèngua no lleva el que per supost, com també dia algun altre con-comentariste, la millora de la llèngua i l’expressió no ens ha de molestar. Ho dic perquè una volta penjat el text he trobat alguna falta de sintaxi, disculpeu i que no servixca per a que ara algun taliban em crucifixe..
  També m’oblidat de preguntar-vos… aquesta dèria per la Transfugeitor, a què ve?? Merescuda la te, però es que la política municipal dóna tanta materia primerenca…. Si hi ha algú de les comarques del nord, sabrà que la prensa regionalista «gusta mucho de sacar» el curriculum dels candidats a alcaldies/regidories.. L’altre dia feiem uns companys resum de alguns mérits publicats en altres eleccions (chica, perdon, dama de la cruz roja una concejala «roja», director de recursos humans un noble llaurador, entre d’altres) i tot va vindre perquè enguany, ha eixit un candidat a alcaldia de no recorde el poble -de veritat- que lluia orgullós haver sigut guanyador del «premio Capla»… Per als de Almenara cap avall, comentar-vos que aixó era un concurs de dibuix que organitzava la Caja de Ahorros y Monte de Piedad de Castellón, entre els xiqüelos de 7-10 anys, on a la teua escola et feien dibuixar l’església municipal, l’ajuntament, etc.. i si després pasaves a la segona fase t’enviaven a Castelló City a dibuixar el mercat, el Fadrí o el teatre principal.. .aixó sí, aixó et tornava una estrella mediàtica comparada avui dia amb ser «gran hermano o tronista» ja que et donaven una cadireta amb el logo de la caixa i una bossa-motxila que orgullós lluies a l’escola la resta de curs… Segurament, aquest potencial regidor/alcade face canviar el butacó del saló de plens per la cadireta de la caja de ahorros…

  salut!

  Contestar
 6. ddvv

  A l’acampada pense que eren més d’EU que de Compromís. Uns quants PECeros estaven al mando. El discurs del districte únic l’han colat de pleno i aixì beneficia als partits espanyols com EU i UPyD.

  Contestar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Esta página está alojada en La Página Definitiva. Sus contenidos pertenecen a sus autores, que escriben con seudónimo para evitar ser represaliados por sus opiniones.

Contribución anónima

Esto lo hacemos gratis y es mérito, entre otros, de personas anónimas. Aun así cuesta tiempo y dinero. Si te gusta lo que hacemos y quieres colaborar, páganos unas cervezas.

Artículos en tu correo

Te enviamos los nuevos artículos a tu correo electrónico: