La Paella RusaTota empastrà

Compromís

TV3 i #sensesenyal: el nacionalisme valencià no falta a la cita

Plaça de la Mare de Déu ahir, durant la concentració. Font: Vilaweb.

Ahir, milers de persones segons la organització i Vilaweb i absolutament ningú segons la policia acudiren a les 19 hores a la Plaça de la Mare de Déu per protestar contra el cessament del senyal de TV3 que emetien els repetidors d’Acció Cultural del País Valencià, convocats a través de la xarxa, singularment per twitter a través del hashtag #sensesenyal. Un afer que comentàvem l’altre dia a este mateix bloc a través de la opinió del sociòleg Jorge Galindo i la legalitat del qual ha tractat a bastament Andrés Boix en este altre article.

Comentava Vicent Martínez al seu bloc el motiu de que el PP tanque TV3 justament ara. Perquè els permet revifar l’anticatalanisme i presentar-se com a defensor dels interessos dels valencians. I simplement perquè poden, perquè són forts i volen demostrar que guanyaran les eleccions de carrer fins i tot actuant com a dèspotes. I sobretot per això, i cite textualment l’article de Vicent:

Efecte cortina de fum: durant uns dies, inclús setmanes, l’oposició deixarà de parlar de com el PP utilitza diners públics per pagar la campanya electoral i de com el president de la Generalitat es deixa subornar per parlar de com és de feixista i censurador. Tot allò que siga no parlar de Gürtel és una bona notícia, perquè el cas està realment complicat per Camps.

De Gürtel, de la gestió nefasta del PP, del seu endeutament… hi ha moltes coses a ocultar. Per això, veient el calendari judicial avançar imparable i que la premsa no deixava de parlar de com Rajoy i Cospedal es negaven a proclamar Camps candidat, calia una distracció d’envergadura, com en aquell episodi de Family Guy en què Adam West, alcalde de Quahog, prohibia les bodes homosexuals per ocultar que s’havia gastat el pressupost municipal en una estàtua d’or de la granota dels Kellogg’s. Per això, van escriure un guió coral digne de musical de Broadway. I el nacionalisme valencià es va mostrar gustós de fer el seu paper.

Ahir, allà, hi havia tothom. Pau Alabajos, Rafa Xambó i Manolo Miralles, d’Al Tall, guitarra i megàfon en ristre, improvisant versos cara a la càmera. Agustí Cerdà, d’ERPV, fumant i buscant protagonisme per al seu petit partit. Velles glòries del lermisme buscant afeblir Alarte en plena crisi per la confecció de les llistes. El dream team de Compromís- amb Enric Morera al capdavant- amb un ull posat a les enquestes i mirant de no decebre el nucli dur de les bases. Marga Sanz intentant donar-se a conèixer sense massa èxit. Els actors de l’Alqueria Blanca i la tristament cancel·lada Da Capo, cridant sorollosament des de darrere les pancartes. Vicent Partal, alma mater i director de Vilaweb, amb una càmera i un micro entrevistant totes les celebrities que es trobava. I molts altres: PSAN-Solidaritat per la Independència, Endavant-Organització Socialista d’Alliberament Nacional– que incloïen espectacle pirotècnic de regal-, el SEPC i els veterans de Ca Revolta, entre altres. El vídeo de Vilaweb TV és bastant il·lustratiu al respecte.

Pancarta vista a la concentració

Ningú dels històrics ha volgut fallar en un acte majoritàriament nodrit per estudiants universitaris. Tothom somreia, es saludava. Hi surava un aire inequívoc de reencontre familiar. La tribu dels Brady unida per una causa en comú. Tampoc el protocol va ser gaire diferent de l’habitual. Dues muixerangues, dolçaines i tabalets, manifestos, cançons d’autor, himnes i càntics independentistes, algunes estelades, “El president a Picassent”. Vist des de la cinquena planta del palau de la Generalitat, on resideixen els assessors de l’Ala Oest de Camps, la imatge i la banda sonora devia ser tot un monument al remember.

Foto de grup de les celebrities assistents

Fins ací la crònica, i molta anàlisi no se’n pot fer. 30 anys després de la primera edició del Circuit Urbà amb Carros de Combat- guanyada per l’escuderia Milans del Bosch i patrocinada per Alfonso Armada i “Su Campechanía”- el nacionalisme valencià continua, com tothom aquella nit a València, amagat a les ombres mirant passar els vehicles eruga, no siga que els xafe algun. Segueix el pacte de sang amb Peter Pan per no créixer mai i seguir jugant a la cultura dels 70, la Nova Cançó i l’indigenisme anticolonial. De nacionalisme i independentisme modern, a la basca, escocesa, quebequesa, no se’n parla per a res. Joan Fuster hauria definit la situació amb alguna frase mordaç que un servidor no és capaç d’igualar. Va morir com va viure, sense ganes- segons diu el seu epitafi- i d’ençà el nacionalisme del qual fou pare i mare no ha tornat a alçar el cap, pobre.

Les multes del PP han amenaçat l’epicentre d’aquesta concreta (sub)cultura política de què parlàvem, la representada per Acció Cultural del País Valencià i les diverses entitats que hi orbiten a través de la figura d’Eliseu Climent, instal·lades al sanctasanctòrum de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, l’antic “El Siglo”. I Eliseu, com és natural, no ha tardat a reaccionar, com porta fent-ho des de fa anys consagrant la tradicional manifestació del 25 d’abril al tema de la TV3. Tanmateix, sobre la responsabilitat del PSOE en el no atorgament del multiplex de TDT que permetria la reciprocitat entre televisions autonòmiques, havent soterrat una ILP amb més de 500.000 signatures al darrere, ACPV no en parla gaire, i menys en època electoral.

De fet, si hom repassa els vídeos de Vilaweb de divendres, un dels primers en aparèixer és el sempre oportú Ximo Puig. Com ahir estava massa ocupat rebel·lantse contra Alarte per la confecció de les llistes, va enviar al seu excandidat al rectorat de la UV i exconseller, Vicent Soler. El lermisme no falla mai a la cita amb Eliseu Climent. Més si tenen, com ara, la opció d’obligar Alarte i els seus a posicionar-se sobre un tema on només hi tenen a perdre.

Els inseparables amics Ximo i Eliseu, a l'últim congrés del PSPV-PSOE

Las Provincias d’ahir ens indicà, per acabar-ho d’adobar, una nova tendència: la predisposició de Camps i Artur Mas a resoldre l’afer de la reciprocitat de TV3 i Canal 9 a canvi que Mas talle l’aixeta de les subvencions a Acció Cultural del País Valencià. Sembla que a ca’n Convergència i Unió no senta gens bé l’alineament dels dos principals lloctinents d’Eliseu, Toni Gisbert i Núria Cadenas- militants del PSAN- amb la Solidaritat per la Independència de Laporta i Lòpez-Tena, novetat de la temporada i gra al cul d’Artur Mas. Acabarà Eliseu, virrei del Túria, ofegat per l’hereu d’aquell Pujol que el va fer gran amb el seu suport incondicional?

No ho sabem. L’únic segur és que el nacionalisme valencià afronta el final d’una altra legislatura sense haver abandonat la pubertat. La quarta primavera per la TV3 ha començat.

Etiquetas , , , , , , , , , , , , , , ,

Compartir

Artículos relacionados

36 thoughts on “TV3 i #sensesenyal: el nacionalisme valencià no falta a la cita

 1. Senyor Garrofó

  La veritat és que estic totalment d’acord amb el judici sobre la inmaduresa del nacionalisme valencià que fa Arròs a banda. Encara que jo seria, de fet, més dur. Perquè no crec que assenyalar que no s’ha crescut ni s’ha tractat de fer un nacionalisme més enllà del folclor (en això, fixeu-vos, se semblen, molt, moltíssim, les maneres de fer nacionalisme valencià diguem-ne «catalanista» i el blaverisme regionalista més tradicional, serà que és veritat, al cap i a la fi, que els valencians en el fons sóm fills de la mateixa mare) siga correcte. La veritat és que s’ha anat cap arrere.

  Si el moviment nacional valencià ho han de fer només músics, actors i algun periodista, és clar on quedarà tota aquesta història. I des de fa 20 ó 30 anys el nacionalisme valencià no aconsegueix eixir del cercle «virtuós» cultura-llengua-cultura. Està molt bé que hi haja compromís amb el país de gent del món de la cultura o el que siga. Peró algú hauria de preguntar-se perquè, a diferència del que passava als anys 70, no hi ha metges, advocats, professionals, empresaris… que se signifiquen pel seu compromís pel país. Com és que no hi hagut relleu generacional en eios àmbits? Com és que no preocupa als que estan en eixes lluites?

  La batalla de València acabà fa temps. Al nacionalisme, independentisme, catalanisme o com cadascu vullga anomenar-lo lio convendria assabentar-se d’una vegada. No és una cosa que encara estiga en joc. I, a més, no pergeren la batalla. No. Els exterminaren. Per a dos o tres generacions, com a mínim. Els convindria adonarse’n. Perquè només a partit de la constatació de que cal encetar tot de zero, des del principi, amb respecte, amor, afecte o el que siga ver els que pergueren la batalla, però amb una tàctica, i també una estratègia, totalment diferent, podran tindre alguna opció de pintar alguna cosa en el futur del país.

  Contestar
 2. Johnny

  A ver si lo he entendido bien. Según esta web toda la responsabilidad por lo que ha pasado es del PSOE por no dar el multiplex y no aprobar la ILP, ¿no?

  ¡Cómo se os ve el plumero!

  Contestar
  • Arròs a banda Post author

   Ai! com està la comprensió lectora entre els assessors dels partits polítics valencians! Voldria pensar que és un problema d’idioma i com no demanen el requisit lingüístic per a la funció pública (sí, són funció pública, els paguem tots) és que no entèn bé el català; però a l’article de Senyor Garrofó d’ahir es veu que tampoc va entendre de que anava la pel·lícula. Un problema del sistema educatiu, doncs. Una llàstima de xic.

   Contestar
 3. Cuixa de pollastre

  Magnífico artículo de Arròs a Banda. Si me permitís la herejía, casi me he alegrado momentáneamente del cierre de las emisiones de TV3, si ha servido para nutrir a La Paella Rusa de este artículo y de los dos anteriores!

  Coincido también completamente con la evaluación que os merece el nacionalismo «catalanista» como un fenómeno residual y de otra época. Y, sobre todo, uno de los factores que impide forjar algo que realmente merezca la pena y que le dispute al PP su actual hegemonía (no me refiero tanto al plano electoral, que también, sino al identitario). Porque si tenemos que contar para ello con el actual PSPV estamos apañados.

  Contestar
 4. Pingback: Tweets that mention TV3 i #sensesenyal: el nacionalisme valencià no falta a la cita | La Paella Rusa -- Topsy.com

 5. DE VENTRE

  bé, a mi no m’agrada el nacionalisme gaire, que us he de dir. però al menys he de reconeixer que no fallen mai a aquestes coses. de totes maneres em sembla que amb això és amb el que conten els del pp.

  des d’el meu punt de vista, hui en dia hi ha un sentiment nacionalista que impregna la societat i que s’identifica amb el ppcv: «somos los mejores», «zapatero nos odia porque quiere a los catalanes» i per supost «si es valenciano, no puede ser malo».

  és una vergonya.

  j

  pd: johnny, què t’has pres la medicació?

  Contestar
 6. güiskiliqs

  Si aproximadamente en la Comunidad Valenciana residen 4.800.000 personas, y a la concentración de ayer acudieron en torno a 1.500 (según diversas fuentes), significa que las personas que realmente están los suficientemente indignadas por el apagón de TV3 llegan a la admirable cifra del 0,03% de la población.
  Contando que los allí concentrados nos son precisamente votantes del PP de toda la vida, me imagino a Camps y a su partido altamente preocupado por el tema.
  Además, a los «concentrados» se les olvidó reclamar la señal de Aragón Televisión, Televisión de Castilla La Mancha y La Televisón de la Región de Murcia, que son igual de vecinos, no? O es que a los oriolanos les une más vínculo con Girona que con Murcia?

  Contestar
 7. galaico67

  Señores, albricias, ya no solo tenemos a los asesores de Alarte metiendo baza, sino a los de Rita…
  Os estais haciendo mayores. De aqui a nada os veo poniendo un administrador-censurador, en cuanto se enteren los asesores que están de guardía en Público….

  Contestar
 8. Valencià_nostrat

  Jo no sóc tan pesimista sobre la possible construcció nacional futura del país. Hi ha una societat civil vibrant i rica, que en nombrossísims àmbits fa coses de puta mare. Ahir mateix apareixia per ací un català que deia, per exemple, que envejava que al País Valencià pogués existir un blog de política tan ric i plural com aquest. N’és una mostra més, de fet, del que estic dient. Aquesta societat produeix cada vegada més coses a banda dels canals de comunicació i creació «oficials». I coses bones. De gent amb recursos. Alguna cosa haurà d’eixir d’ahi algun dia.

  Malgrat que potser, és clar, em perden les ganes que una cosa així acabe passant…

  Contestar
 9. Arròs en Fesols i Naps

  Senyor Arròs a Banda, té més raó que un sant! Ara, què anem a fer, els nacionalistes, sinó protestar i manifestar-nos? El parany del PP és doble: ens cau la merda si protestem, ens emboliquem en ella si callem.

  El que no podem fer és caure en un parany encara pitjor, i que és on caiem sempre que hem protestat contra el PP (ja són unes quantes vegades…), que és el de l’autocomplaença.

  Els ‘sospitosos habituals’ tendim a ser ciclotímics. Ara estem de «subidón subidón», que si trend topic mundial al twitter, que si gran èxit de convocatòria en només dos dies, que si Camps és Mubarak i nosaltres la revolta popular que el destronarà… fins que passen eleccions i vindrà la baixera.

  En compte de passar de la depressió a l’eufòria autocomplaent en segons, estaria bé que ens plantejàrem qüestions com les que planteges. Ens aniria millor.

  Contestar
 10. Arròs a banda Post author

  Jo no he dubtat ni per un moment de la potencialitat d’este país i del seu nacionalisme, pel que diuen per ahí dalt. Simplement ha de madurar i fer el pas de la cultureta a la política, i començar a construir un programa participatiu amb cara i ulls. Economia, model productiu, aprofundiment democràtic, finançament, ensenyament (i no sols línies en valencià o PIP, també parlar de model pedagògic i ensenyament superior), energia… temes a mi i a tothom se m’ocorren a cabassos. El tema són les ganes de madurar. Fer cultura és fàcil i còmode, i a part s’hi arrisca ben poc.

  La resta, simbologies i tota la pesca és bastant secundari.

  Contestar
 11. duc de miraflor

  un apaluso primer que tot.
  i segon i últim, envieu-ho per correu certificat a la troup avantguarada revolucionària-cultureta-del rollo, que un poc de crítica constructiva no va mal a ningú.

  Contestar
 12. Josep Lluís

  Resposta a güisquiliks: Jo soc valencià, de les comarques del sud, i crec que cadascú pot vincular-se on vulga. Jo tinc molt més en comú amb els gironins que amb els murcians, i és així. Els d´Oriola, vinculeu-se on vulgueu. I pel que fa a la guerra de xifres, pots ser lliure de dir que n´eren 1500. Jo no m´ho crec. Vas estar allí per a comptar-los d´un en un, o t´has cregut la versió de Camps i Rita? Possiblement no hi ha cap versió per part d´ells, perquè com aquestes coses no ixen a Canal 9, per als qui no van estar, no va ocórrer, i així segueix aquest País immers en la mentida. Que a Camps li ha vingut bé tot açò per a que no parlem de Gürtel? Als qui no som del PP no se´ns oblida el merder que porten damunt, i que tard o d´hora acabarà emportant-se´ls per davant. I pel que dieu a l´article sobre el nacionalisme, pense que la coalició Compromís sí que va per bon camí, però cal aconseguir més mitjans per a que el seu missatge arribe a tot el poble, i eixos mitjans, malauradament, els té monopol·litzats el PP-PSOE. Han de ser més imaginatius i explotar tots els pocs recursos que tenen a l´abast, però estan fent una gran feina. El meu vot serà per a ells, i espere que el de qualsevol valencià amb un mínim de sentit democràtic també.

  Contestar
 13. Pataqueta de Sagunt

  És molt romàntic construir els pobles des del romanticisme aborigen, però ja portem més de 30 anys veient les seues limitacions. A vore quin dia d’aquestos ens posem de veres, eixim de la cova i comencem a plantejar-nos que el nostre futur com a poble es troba en vertebrar un discurs preocupat vers la societat i els espais buits que la megalomania regional-victimista del PP i del braç polític de la SGAE (aka PSOE) deixa de banda. Que les muixerangues, estelades i TV3 estan molt bé, però ens tanca a la tribu d’indis que som.

  Contestar
 14. Pere

  Els divertimentos en forma d’article, mordaç i ben escrit per altra banda, són això, divertimentos. A tots ens fa gràcia la parodieta del món nacionalista, mundillo, gueto, o com li vulguem dir. Eliseu en els seus xiquets, que ningú el suporta però un cop cada x temps han de fer-li «la ola» per un rol, el d’epicentre que diu l’article, que assumeix per inèrcia i en el desenvolupament del qual els demèrits estan a punt de superar els mèrits, si no ho han fet ja.

  És a dir, riem-nos-en, del gueto, però més valdria espabilar per canviar cares i frases que d’ací poc no hi haurà ni engrunes d’allò que un dia va ser una societat culta, moderna i tolerant. No culpe l’autor, que segur no ho ha fet amb aquesta intenció, però llegint l’article i determinats comentaris no puc deixar de pensar que ens agrada rebolcar-nos en la nostra pròpia misèria, mirar-la, lamentar-nos i llepar-nos les ferides mentre els dies i els anys passen i ningú fa absolutament res per revertir una situació que ens manté en la ruïna moral i política com a poble.

  Contestar
  • Senyor Garrofó

   No veig perquè l’autor ha de donar solucions, la veritat, per a que la seua anàlisi siga correcta. Ho serà o no amb independència de les solucions o no-solucions aportades, o no? De manera, Pere, que la qüestió és, penses que té raó?

   I si ens posem d’acord amb eixe punt de partida, encentem després el debat sobre les solucions. Que, per cert, algunes ja estan proposades o ahn estat, com a mínim, esbossades.

   Contestar
 15. Guarataro Basset

  L’anàlisi és brutal i demoledor…

  Ara bé, és ben cert que ningú té propostes ni alternatives… l’autor menys encara… El que està clar és que el nacionalisme valencià des dels 80 es va / va ser separat de les majories socials i es va quedar relegat a un espai sociocultural mínim incapaç de connectar amb els problemes diaris, econòmics, tangibles…

  Clarament fa falta un Lula o un Chávez (que comence la turmenta!!! ) que uneisca tots els descontents valencians i totes les banderes: Crisi econòmica, Corrupció, especulació, destrucció del territori, pérdua de sobirania, discriminació al valencià…

  Tots els líders del nacionalisme i l’esquerra valenciana són una pobre gent allunyada de la realitat de la gent…

  Els nostres Lulas: la gent d’Escola Valenciana i el Vicent Partal… la gent d’Obrint Pas… la gent del Cabanyal i de l’Horta: Sumen multituds: uneixen castellanoparlants i valencianoparlants… activistes i gent normal… de ciutat i del poble… Gent capaç, aglutinadora i que es pategen el carrer de veritat…

  Una xicoteta aportació (espere que polémica, que ja toca!) al debat…

  Contestar
  • Senyor Garrofó

   Torne amb el que deia adès, però vaig a carregar-la més de bombo. No. Partal, Obrint Pas, la gent del Cabanyal… poden servir, com a molt, per a construir les escenes de baix de la falla. Però el cos, i el remat, ha de ser polític i econòmic. I, lamente dir-ho, per a fer una cosa en eixos àmbits necessites:
   a) gent amb una formació molt superior a la dels Partal o els Obrint Pas de servei;
   b) gent que estiga dins el món econòmic, professional i intelectual (sobretot en els dos primers).

   Potser, algun dia, d’escola valenciana podria eixir algun personatge més potent. El que estan fent ells és més polític, en el sentit propi del terme. Tot i que encara reclòs a un determinat àmbit.

   El nacionalisme valencià hauria d’entendre que es troba en un gehtto. Molt a gust, però en un gehtto. Amb les seues cosetes, com ens ha contat molt bé arròs a banda, i ben orgullosos i contents. Perfecte. Però mentres no isquen del gehtto la irrellevància política està garantida.

   Contestar
 16. Suc de tenca

  El nacionalisme valencià sempre la estat en mans d’intelectuals, mai de polítics. La cultureta ha fet la seua faena i quan ha volgut posar-se en política, l’ha «cagada». El que no podem fer es culpar als músics, actors… per manifestar-se. El que no tenim és una classe política compromesa en fer una política centrada ací. Com que jo no he trobat cap alternativa política que recolçar seguiré gaudint de les manifestacions culturals en la meua llengua i per això és imprescindible la TV3. Em quede amb la cultureta abans que amb els polítics.

  Contestar
  • Senyor Garrofó

   No, si ací no ningú retrau als de la kultureta el seu compromís. Només tracte de raonar sobre una altra qüestió. Que amb els artistas només no anem enlloc.

   Contestar
 17. Pere

  Senyor Garrofó, vosté i jo estem d’acord. No ens perdam en els detalls, estem d’acord. No he dit que l’anàlisi siga incorrecte ni culpe l’autor per no donar solucions: constate que ens agrada el sofriment i parlar d’ell, i no tenim en compte l’efecte desmobilitzador que té. A banda d’això, les vies que vosté apunta són les que considere correctes.

  El gueto és còmode, però és un gueto. I mentre estigam contents de viure en ell ens mereixem viure en ell. Canviem d’actitud, canviem de discurs, canviem de cares.

  Estem, com veu, d’acord. Cosa poc habitual en este país (i gueto) nostre.

  Contestar
 18. Pingback: MILERS DE VALENCIANS ES MANIFESTEN AL CRIT DE “VOLEM TV3″ « Callosa d'en Sarrià Digital | Notícies | Actualitat | Opinió | Marina Baixa

 19. Pingback: Tweets that mention TV3 i #sensesenyal: el nacionalisme valencià no falta a la cita | La Paella Rusa -- Topsy.com

 20. Gekokujo

  Doncs què puc dir. Estic totalment d’acord amb la reflexió que fa el Senyor Garrofó. Jo sóc nacionalista, en tant que crec que hi ha que defensar una identitat, i en el cas que ens ocupa amb especial empenta. Però també és cert que des d’un punt de vista pràctic el màrqueting de la guitarreta no ajuda molt, més aviat el contrari. Tot i que és totalment respectable (no sigui que em passi com al Vigalondo).

  Posaré un exemple. La re-introducció de les vegueries a Catalunya té quelcom d’anacrònic. Però està bé reconeixer-ho. És a dir, entendre que és una figura rescatada del passat a la que se li ha de donar un sentit i una utilitat. Si fos d’altra manera., el millor seria tornar-la a deixar caure en l’oblit.

  No sé si es correcte el meu anàlisi. Però em fa l’efecte que hi ha una mancança pragmàtica de la part nacionalista que es totalment necessària. Encara que els blaveros tampoc semblen anar molt en auqesta línia, malgrat que el PPCV a la Generalitat s’ha gastat el que no està escrit per a revestir-lo d’una aura de modernitat. Està bé rememorar grandeses passades, però si les de l’imperi espanyol em semblen esperpèntiques cal anar amb molt de compte de no caure en el mateix error. En tot cas resulta més pragmàtic un nacionalisme que mira al futur, tenint en compte el que és la realitat actual, punt en el que l’article crec que critica encertadament una certa manera de nacionalisme.
  Curiosament, sembla que aquest pragmatisme és el que han tractat d’adoptar els nois del PSPV, però la meva percepció és que ha quedat una cosa descafeïnada. Amb el colofó final d’adoptar el terrible «comunidad valenciana». No sé, entre uns i altres la casa per escombrar.

  Contestar
 21. Perico

  bé és una opinió més sobre el tema, bo és saber que pensa la gent…però encara no sé que té de crítica constructiva aquest article….veig impotència, enveja, fatalisme i una certa antipatia cap a sectors que no s’enten ni explica suficient…..diu moltes coses però no explica res i basa la crítica des de postures amb fonaments poc clars. No dóna resposta ni proposa res…..em pregunte qui ha d’anar a recolzar una concentració cívica si no són alguns dels pocs referents culturals que tenim o ens queden??….supose que per a l’autor hauria sigut de poble adult que per allà hi fos un valencià com Roberto Soldado o Víctor Claver o John Cobra, supose que així l’autor consideraria que va ser un éxit de concentració…o tal volta si per allà s’haguera arrimat Empar Recatalà de Canal 9 i no Vicent Partal de Vilaweb passejant i entrevistant ‘celebrities’….
  «Dues muixerangues, dolçaines i tabalets, manifestos, cançons d’autor, himnes i càntics independentistes, algunes estelades, “El president a Picassent”. Vist des de la cinquena planta del palau de la Generalitat, on resideixen els assessors de l’Ala Oest de Camps, la imatge i la banda sonora devia ser tot un monument al remember.» que hem de fer?….cantar alguna cançó de Bisbal en valencià?…o vestir-nos de pallasso i parlar valència?….fer torres de lego amb la imatge de la geperudeta parlant valencià?….tocar la trompeta en valencià?….
  «De nacionalisme i independentisme modern, a la basca, escocesa, quebequesa, no se’n parla per a res», modern???….podries definir modern??….a la quebequesa??…amb 2 referendums perduts…..o millor a la basca??….estàs segur??….home explica-ho que tots els indigenes anticolonials estem enamorats del moviment basc d’alliberament i l’excelent procés cap a la independencia que tenen….uns a la presó i els altres fora del govern perquè si no recorde malament tenen la sort de tindre un lehendakari del PSOE (primer lendakari que no parla euskera) amb els vots del PP…no sé…tal volta eixe és el camí del nacionalisme modern valencià….oblidar la cultura popular ( muixerangues, dolçaines i tabalets, manifestos, cançons d’autor, himnes) per abraçar una nova cultura adulta que ens porte a la modernitat.
  «la responsabilitat del PSOE en el no atorgament del multiplex de TDT que permetria la reciprocitat entre televisions autonòmiques, havent soterrat una ILP amb més de 500.000 signatures al darrere, ACPV no en parla gaire, i menys en època electoral»….està soterrada???….estàs segur???…..t’equivoques….
  després de tot em sembla que l’autor no enten a eixa part de valencians a qui menysprea tractant-los de poc madurs. D’això se’n diu autoodi

  Contestar
 22. JRGG

  Aquesta són la classe de debats de que llença el “nou” valencianisme de construcció?

  Està bé criticar als altres perquè no evolucionen, però és curiós que ho feu vosaltres que esteu 10 anys llençant idees des d’un laboratori poc original que tampoc avança i de manera tossuda acusa i assenyala de tots els mals del nacionalisme valencià als mateixos de sempre (erpv, les bases del bloc, l’esquerra independentista, acpv, psan, etc). El vostre discurs no canvia de seguida destaqueu que ERPV és un partit petit, no voleu estelades, no vos agrada Laporta i el convideu a tornar per on ha vingut perqué els valencians moderns no volen escoltar ningun projecte de nació importat.

  Apunteu que amb la gent de la cultura no en tenim prou, que no són suficientment intel•lectuals, que amb ells no anem enlloc i així no deixarem mai de ser un ghetto. Insistiu en assenyalar que per avançar cal el món de l’economia i els empresaris, però quan ve l’hora de reconèixer la tasca de la Institució Villalonga en el llibre blanc sobre infraestructures del corredor mediterrani o en la millora de les relacions entre les cambres de comerç catalanes i valencianes, us calleu perqué al darrere hi ha gent com Eliseu Climent, al que critiqueu perquè té bona relació amb part del PSOE però en canvi calleu i otorgueu quan el BLOC pacta en ajuntaments amb el PSOE o el PP perqué això és possibilisme. No us agrada la relació entre Eliseu Climent i Jordi Pujol però ni parleu de la presencia de Enric Morera l’onze de setembre o al tancament de campanya de CIU de les darreres eleccions a Catalunya buscant desesperadament una foto amb Artur Mas.

  Quan us convé no dubteu en donar-li bolada a una notícia de Las Províncias sempre que siga per llençar-la contra els culpables de sempre i fer sang al•legant que esteu posant el dit en la nafra.

  Sou els mateixos que critiqueu que ACPV haja de rebre subvencions de Catalunya però que ni en parleu de les subvencions que també reben d’allà Escola Valenciana o d’altres entitats valencianes. Dels pocs, junt als blavers i el govern de Camps, que s’alegreu dels últims desencontres entre Escola Valenciana i ACPV, i no dubteu en fer creure que existeix una dicotomia entre totes dues entitats en la que els valencians hem de definir-se per una o altra per ser el valencià bo o el panca.

  En el moment en que tanquen TV3, una canal de fora segons vosaltres, i els valencians d’arreu es mobilitzen teniu el poc trellat reflexiu de mostrar-se decebuts perquè eixa gent no reivindica Canal9 que sí és valenciana. Decebuts perquè la vostra reflexió es basa en la desidia i la falta d’idees per intentar assolir missatges en positiu que agrupen i engresquen, no se’n adoneu que tv3 no és qüestió de nacionalisme si no de dignitat ciutadana i de llibertat d’informació i això uneix a valencians amb pensaments polítics i nacionals ben diferents. Simplement us molesta que al darrere de TV3 està ACPV.

  Després de tot açò encara voleu que ens creiem que esteu construint un nou valencianisme? Porteu 10 anys bombardejant i bombardejant sobre els mateixos objectius, posant nom i cognoms. Segons vosaltres estem en un ghetto per culpa de certs personatges que sembla que molesten molt i vosaltres que ens voleu fer creure que teniu idees fresques encara plantegeu el mateix discurs de fa 10 anys (la culpa és de:….), els valencians normals podem començar a pensar que vosaltres també esteu molestant amb tanta fòbia, mania, animadversió, impotència i dèria concentrada en les mateixes idees repetitives. I “ojo” tot açò ho faig com a crítica constructiva, sino no m’haguera pres la molèstia ni d’escriure la primera frase.

  Contestar
  • Senyor Garrofó

   Perdó? Molt agraït per la reflexió que ens escrius però, de què, o de qui, estàs parlant? De quin projecte de 10 anys? La Paella Russa té un mes de vida. I no pretèn tindre opinió sobre aquest o altres temes. Tenen opinions, potser diferents, les persones que hi escriuen. I, de moment, ací no ningú ha fet algunes de les crítiques que ens retraus. D’altres, sí. Però en cap de les reflexions publicades sobre TV3, en cap de les tres, es diu res sobre PA defensa de Canal 9, per exemple. De RTVV s’ha parlat en la Paella, com podràs comprovar, en altres termes.

   En fi, que gràcies. Però el fa la sensació que ens has etzibat alguna cosa escrita pensant en altres i no en estricta resposta al que aquí s’ha comentat. De manera que, sent com sóc una persona molt més entusiasta d’ACPV que del Bloc (jo, no aquesta Paella) et pregunte: penses que anem bé? Cap a on? No hi ha manera de fer millor les coses?

   Contestar
 23. galaico67

  Caballeros, los catalanes del Sur se han manifestado en Castelló contra el cierre de TV3. Siguiendo la teoría de la media organizadores/policia local, unos 10.000 traidores al valencianisme.

  Contestar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Esta página está alojada en La Página Definitiva. Sus contenidos pertenecen a sus autores, que escriben con seudónimo para evitar ser represaliados por sus opiniones.

Contribución anónima

Esto lo hacemos gratis y es mérito, entre otros, de personas anónimas. Aun así cuesta tiempo y dinero. Si te gusta lo que hacemos y quieres colaborar, páganos unas cervezas.

Artículos en tu correo

Te enviamos los nuevos artículos a tu correo electrónico: