La Paella RusaTota empastrà

Elecciones Autonómicas 2011

«Amics del canvi», la nova arma de destrucció massiva d’Alarte

Senyors, s’ha acabat. Ni la corrupció, ni la tendència a regalar diners als retors, ni la fallida econòmica, ni els grans fiascos, ni la política educativa o sanitària… No. El que acabarà liquidant Camps són els socialistes valencians, que acaben d’inaugurar la seua nova arma de destrucció massiva contra Camps. Una alternativa programàtica? Idees per al País Valencià (perdó, Comunitat Valenciana)? No. Però Vosté què s’ha pensat?

Segur que si li deixem una mica de temps ho endevina… Ja està? Ja ho té? En efecte. Com quasi sempre. La clau per liquidar Camps és… un vídeo electoral i una web participativa! 50 assessors a sou d’Alarte i sempre arribem al mateix punt. Que si parlar directament a la gent, que si una nova web, que si colorets, que si un nou logo i un dibuixet modern…. Esta gent és així. Segur que han pensat que si Ben Alí i Mubarak han caigut per allò del Feisbuc i del Tuiter, doncs ací també. Serà per webs!

Els presentem, doncs, Amics del canvi, la nova iniciativa del PSPV (perdó, dels Socialistes Valencians). No es queixaran a Blanqueries de que no fem cas a les seues cosetes!:

Les conclusions que podem traure són clares:

1. El PSPV (perdó, els Socialistes Valencians) vol fer un vídeo en les dos llengües i no troba un xic que sàpia parlar valencià. El tal Alejandro atufa a xurro a vint kilòmetres!

2. La xiqueta que parla en castellà, d’on l’han treta? Si s’admeten travesses jo diria que han pensat que una estudiant de Medecina, osea, te lo juro por Snoopy, de la Universidad Católica era la millor imatge possible per a deixar clar el compromís amb la joventut d’Alarte. Ben pensat!

3. El poligonero que parla en castellà, pobret, té uns problemes de dicció brutals. La qual cosa ens confirma el que ja sospitàvem: no és un socialista valencià, és un actor espanyol d’eixos farfallosets que no ningú acaba d’entendre bé el que diu!

4. La valencianoparlant porta més «azulete» que Esperanza Aguirre. La veus i no pots deixar de pensar en la cançoneta sobre les xiques de Benifaió, que «no guanyen per polvos ni per colorets». En aquest cas s’ha de reconèixer als xics d’Alarte que han clavat bé la idiosincràsia de l’Horta Sud. L’enhorabona!

Fet l’anàlisi de les qüestions superficials del vídeo, podem passar a la part important: el contingut. Ah, que no hi ha? Doncs no. El rotllo de sempre, sense més alternativa. Que hem de votar-los perquè els altres són molt dolents, i que és precís un canvi «en la Comunidad» (ggggggggggggg, només sentir com fins i tot s’apropien de la imatge corporativa de la Generalitat Valenciana pepera dóna una por i un oix la cosa!).

Alternatives? Idees) No ha entès Vosté res, no. Si es tracta només d’una qüestió d’imatge, de modernitat, de fer bonic, d’aparèixer als diaris dient que tens una iniciativa ciutadana o no sé què gaites! Doncs molt bé. Alegria. No, si a la fi un servidor acaba entenent la imatge de tristor que fa el pobre Alarte quan ha de presentar coses com aquesta:

Vinga, Jorge, anima eixa cara! Que t’han fet un vídeo molt currat i han convocat a tota la llanterneria del partit per a que tingues un bany de masses. Alegria!

Pensa que, en efecte, amb aquestes inciatives esteu a punt d’aconseguir, efectivament, liquidar Camps. De la risa.

Etiquetas , , , , , , , , , , ,

Compartir

Artículos relacionados

18 thoughts on “«Amics del canvi», la nova arma de destrucció massiva d’Alarte

 1. Otis B. Driftwood

  El video es cutrecillo, pero bueno, hay cosas mucho peores. Yo creo que si no hubieran mencionado a Alarte al final, ahí metido como con calzador, les habría quedado mejor el mensaje. Vale que no para tirar cohetes, pero mejor, seguro.

  Contestar
 2. Fesol de Garrofa Post author

  No, Otis, si en eso estoy de acuerdo contigo. Hay cosas mucho peores. El problema no es el vídeo, sino que no haya nada más. Que toda la «estrategia» de oposición se reduzca a estas cosas. Porque si durante estos años hubiera dado la batalla en materia de sanidad y educación como Dios manda yo me podría creer que la crítica a lo de los barracones o a las listas de espera tiene alguna entidad, pero dado que Alarte lleva 4 años preocupado del tema de los trajes, a ver si había suerte y le caía del cielo la presidencia de la Generalitat, en lugar de estas cosas o de la economía (recordemos el esperpéntico apoyo a los presupuestos de Camps del año pasado, por ejemplo), pues como que no «compro» esto de los vídeos y de los logos bonitos.

  Contestar
 3. Senyor Garrofó

  Se parecen pero no es para tanto, je, je.

  Por cierto, que me acaba de llamar un colega simpatizante del partido para decirme que somos unos cabrones porque pones «Amics del Canvi» en Google y aparecemos antes que la propia página web del partido:

  http://www.google.es/search?client=safari&rls=en&q=amics+del+canvi&ie=UTF-8&oe=UTF-8&redir_esc=&ei=EUxNTZSIC8TOswbz3KiRDQ

  ¡No es culpa nuestra! Supongo que si hicieran las cosas en valenciano y no redireccionaran a una página en castellano no pasaría eso.

  Contestar
 4. Catalaniste

  Donada la dinàmica de l’alartisme, jo trobe a faltar una referència a lo insigne regne de València i els nostres furs.

  Encara hi haurà qui no comprenga com és possible que el PSPV no guanye, quan ahi els teniu, ni Regne, ni denúncia del catalanisme imperialista, ni res.

  Contestar
 5. Guillermo

  Ay mare, com posseu a caldo!!!!! Voreu, jo sòc un dels 30 que participarà en Amics del Canvi i he de dir que la gent que ix al video, excepte Sergio, els altres 3 restants son valencianoparlants i de poble poble (com jo, que soc del poble del famós Guerrer, de Moixent, jeje). Inclòs la xica pija que digueu, que de pija crec que no te res pero bueno, es de Alberic.

  El problema de l’esquerra es este, ens peguem entre nosaltres mateixa!!! , i el que passarà es que l’esquerra no guanyarà mai. Per favor, no clasifiqueu a tots per igual, perque jo soc del País Valencià!!!

  Contestar
  • galaico67

   ¿El problema de l’esquerra es este, ens peguem entre nosaltres mateixa?
   No, home, no. El problema de los quese dicen de «esquerra» es que se pasan la vida tratando de no molestar a los votantes conservadores y les importa un huevo avergonzarnos a los que somos más ó menos de izquierda. Total ¿Como vamos a dejar de votarles? O ellos ó la derecha…pues va a tocar experimentar ó playa…

   Contestar
 6. Fesol de Garrofa Post author

  – A Políticament In-correcta: Gràcies per l’aclariment! Però és que el xiquet parla un «burjassotí» tan perfecte que en dos dies el tenim presentant Notícies 9!

  – A Guillermo de Moixent: Si a mi tant em fa que siguen de poble o valencianoparlants, home. Això és, i crec que amb la conya de l’article s’entèn, molt poc important. El problema és que, més enllà d’aquests jocs florals… no hi ha res. Perquè, on està l’alternativa? En què consisteix?

  En tot cas, gràcies pels comentaris i els aclariments. A veure si la campanya us va bé i, fins i tot, acabeu aconseguint que hi haja contingut!

  I, mentres tant, a veure si Guillermo ens convida al seu poble a unes copes d’algun vinet del Celler del Roure.

  Contestar
 7. SARA

  Estic d´allò més sorpresa!No se qui és el meu enemic, ó la dreta pura i dura del PP ó eixos que s´anomenen d´esquerres. Després de llegir els comentaris estic en un gran dubte, no serà que tots son del mateix bando? la gent d´esquerres pensem que no deguem ser tan crítics amb les persones, fins i tot, si volem expressar les nostres opinions, i de quina manera volem expressar-les. Nosaltres els d´esquerres ens caracteritzem per vuire en la tolerància i no en ridiculitzar a la gent que vol un canvi de la dreta que hui ens governa. Si algú es considera més sabut, estem oberts per a escoltar les propostes.

  Contestar
  • Fesol de Garrofa Post author

   Sara, discupa, és que no sabia que es trataba de fer propostes en compte de criticar i punt. Com que al vídeo l’única cosa que es fa és, justament, criticar als altres…. he pensat que el joc anava d’això.

   De totes les maneres, com he comentat en el comentari que he deixat justament arriba del teu, no cal agafar-se-ho seriosament. Només fem unes conyes que, en el fons, el que tracten de transmetre és una cosa així com: Val, vinga, a més de vídeos i de dir que els altres són molt xungus, hi ha alguna cosa més?

   I no es tracta de ser més o menys sabut. Es tracta de que el PSPV té els mitjans i el poder per a presentar alternatives i encara no es coneix cap. Jo podria posar-me a donar tota una llista, però, té sentit?

   Va vinga, 3 cosetes, que no es diga:

   1. Acabar amb tots els concerts educatius i amb el finançament públic de les Universitats privades.

   2. Demanar al govern central que les obres de l’AVE La Encina-Alacant i Castelló-Valencia no comencin i es canvien per corredors mixtos a 220 km/, amb tres o quatre vies, que donen servei de llarga distància, rodalia i mercaderies. Amb els diners que sobrarien, refer la línea a Alcoi des de València i portar-la a Alacant. Portar la línea de Gandia a Dénia i després a Altea i Benidorm. I després a Alacant.

   3. Dir que no es posa ni un euro públic més en la Fórmula 1.

   4. Va, vinga, una altra: tota la programació de Canal 9 en valencià.

   Hi ha alguna de les propostes (ja no dic les 4, una només) que el PSPV estiga disposat a asumir? O el canvi consistix només en canviar persones però no polítiques?

   Contestar
 8. SARA

  Pense que estan fent una expossició d´uns fets d´un govern que esta destruint en nostre país (país valencià, es clar!)
  Com tu molt be has dit, els mitjans de comunicació (Canal 9) no para de donar informació que no es correcta, per tant, en primer lloc crec que hi ha que dir a la gent que es allò que esta passant i que siguen sabedors de la veritat.
  Esta clar que el PSPV te moltes propostes mes a fer i un projecte de futur, bassat en una educació pública i amb valenciá, amb una sanitat pública amb igualtat, una cultura, una millora de infraestructures,comunicacions… que farà del nostre país un lloc amb futur.

  Contestar
 9. galaico67

  Fesol, por poner, el programa del PSPV mete hasta un AVE a Teruel.
  Para mi no es tema de lo que pongan en el programa, es tema de lo que hacen donde gobiernan y donde no gobiernan y debieran aspirar a ello.
  No puedo criticar el urbanismo y que sus alcaldes – y los concejales, donde son oposición- participen en el saqueo. No puedo defender la educación pública e ir a besarle el anillo al obispo. No es solo Canal Nou.

  Contestar
 10. edv

  A SARA me gustaría comentarle dos cositas con toda la amabilidad y honestidad de la que pueda ser capaz. Soy votante potencial del partido y siento que no se están haciendo bien las cosas, sobre todo en materia comunicativa. Sé qué el PSPV tiene -o puede tener- un proyecto mejor para la Comundiad -y digo comunidad porque soy de la generación que se formó en los resultados de la batalla de Valencia que perdió la izquierda y ganó la derecha regionalista y rancia-, pero volviendo al proyecto, el problema es que no se conoce, porque no se explica. Sólo unas ideas:
  1. Respecto a lo de burlarse. Si el PSPV se queja de este blog, oficialmente o a través de emisarios, asesores etc., para mí está convirtiéndose en el PP que no soportaría que existiera un programa como Polònia en Canal 9. La derecha no tiene sentido del humor, marquemos ahí otra diferencia. Hay que aprender a reirse de uno mismo, eso dicen, ¿no?
  2. Webs participativas -o como las llamaría yo, chachipirulis-. De nada sirven a escasos meses de las elecciones. ¿Permite el perfil de Alarte en el Facebook comunicarse con él? ¿Cuánto tiempo lleva vacía la sección de «Participa» en la página de socialistesvalencians? Echadle un vistazo.
  http://www.socialistesvalencians.org/accion-en-la-red
  Una buena idea que tuvo el PSPV nada mas renovar la página antigua para esconder lo de País Valenciano -antes era pspv-psoe.net-. Pues bien, si lo haces, si en tu nueva web animas a la gente a enviar tus creaciones e ideas, ¿por qué no lo usas? ¿Por qué creas otras plataformas como Alarte.org o AmicsdelCanvi con los mismos objetivos? ¿De verdad pueden ser efectivas a escasos meses de las elecciones? ¿Serán participativas de verdad?
  3. Escuchar a la gente. Me contaron que Calabuig fue el otro día a Russafa y estuvo paseando por la zona, que iba por el medio de la calle, seguido del séquito de la agrupación de turno y la prensa. ¿No podría aprovechar ese momento para pararse en cualquier bar, hacerse un café, invitar al personal y contarle su proyecto? Quizá a alguno le guste, y se lo cuente a su familia o a sus amigos. «María, mira lo que ha pasado en el bar…». Con mostrarse por el medio de la calle no se comunica nada.
  4. Problems made in PSPV. El PSPV tiene un problema de identidad que llega hasta el punto de ocultar sus siglas y utilizar eufemismos como «la nostra llengua», etc., por tal de contentar a unos y otro. El PSPV tiene un problema de familias, que son la imagen que llega a la gente. El familia lermista, la rafarubista, la de ábalos, la alartista, la ciscarista, la romeuista, la izquierdasocialista, los volemipodemistas, ahora la asuncionista… ¡Si es que necesitarían hacer una guía explicativa con las familias para que los periodistas se aclaren! Y, por último, el PSPV tiene un problema de liderazgo. No se puede pretender que tal y como está valorada la clase política actual que a la gente se la enamore con personas que llevan desde los veinte o los diecialgo años en un partido!! Tienen el tonillo del político que tanto aburre, que no ilusiona, no saben lo que es el «mundo exterior», han sufrido sus guerras de familias internas y están constreñidos por ellas… Ganaría más prestigio el PSPV si «fichara» a miembros de la sociedad civil: profesores de renombre, agentes sociales, representates de colectivos… Y si la lista al parlamento valenciano es igual de ilusionante que la de la alcaldía de Valencia… los únicos ilusionados, siento decirlo, pero serán las familias de los primeros de la lista. ¿Cómo ganarás más la confianza de, por ejemplo, el colectivo de discapacitados (tan jodido con la ley de la dependencia): con una reunión antes de elecciones o fichando a alguno de sus representantes?
  En fin, que me gusta mucho el blog. Seguid así.

  Contestar
 11. SARA

  A edv,una de las finalidades de Amics del canvi (desde mi punto de vista ya que yo no pertenezco a la agrupación) es para que gente como tu pueda expresar lo que siente y para que haya una mayor cercania entre las personas y poder escucharlas, ya que es muy díficil que Alarte pueda escuchar a todo el mundo por individualidad, por eso la gente de Amics del canvi escucha y luego informa, las palabras de la gente no se quedan en el aire,les importa lo que se dice ya que tengo entendido que no es gente política si no gente como tu y como yo, que estan al igual que nosotros cabreados en lo que esta ocurriendo en la Comunitat.

  Contestar

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Esta página está alojada en La Página Definitiva. Sus contenidos pertenecen a sus autores, que escriben con seudónimo para evitar ser represaliados por sus opiniones.

Contribución anónima

Esto lo hacemos gratis y es mérito, entre otros, de personas anónimas. Aun así cuesta tiempo y dinero. Si te gusta lo que hacemos y quieres colaborar, páganos unas cervezas.

Artículos en tu correo

Te enviamos los nuevos artículos a tu correo electrónico: